jaime botin
7,25€
  • -0,03€
  • -0,38%

El Tribunal Suprem ha confirmat la multa de 300.000 euros imposada a Jaime Botín, expresident de Bankinter, per l'incompliment del deure de comunicació i difusió de participacions significatives en Bankinter, segons ha indicat l'organisme judicial en un comunicat.

L'alt tribunal confirma aquesta multa en desestimar el recurs presentat pel banquer, germà de l'expresident de Santander Emilio Botín, contra la sentència de l'Audiència Nacional, que va constatar que el directiu havia comès una infracció "molt greu". En concret, va mantenir oculta, durant diversos anys, una participació accionarial en Bankinter del 8% del capital, que al costat de la qual tenia declarada, que ascendia al 16%, li permetia exercir el control sobre l'entitat.

El Ministeri d'Economia va sancionar inicialment el directiu amb 500.000 euros per infringir la Llei del Mercat de Valors en incomplir el seu deure de comunicació de la participació que mantenia a l'entitat, si bé l'Audiència Nacional la va rebaixar fins a 300.000 euros.

Originalment, el banquer també va ser condemnat l'octubre de 2013 a pagar una multa de 700.000 euros, perquè la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va entendre que havia comès una falta "molt greu" i continuada en no haver declarat durant diversos anys una participació rellevant en Bankinter. Aquesta sanció va ser desestimada el desembre de 2014 per entendre que s'havia "fet cas omís" que el procediment sancionador havia superat els 18 mesos legals, motiu pel qual Economia va procedir a la sanció.

contador