ep el presidente de eeuu donald trump
Contacto

Les tensions entre els EUA i la Xina i les amenaces del president Donald Trump contra les companyies del país asiàtic no espanten el fabricant d'automòbils elèctrics Xpeng Motors, el rival xinès de Tesla, que està decidit a estrenar-se a Wall Street, una sortida a borsa per a la qual ja ha recaptat uns 900 milions de dòlars.

Si fa un mes la companyia va recaptar 500 milions, ara gràcies a un nou inversor a aquesta xifra s'hi han sumat 400 milions més, abans d'una oferta pública inicial (IPO) als EUA, segons han confirmat fonts a CNBC. Entre aquests suports hi figuren Alibaba i el fons Qatar Investment Authority, a més, del fons de riquesa sobirana d'Abu Dhabi, Mubadala.

La pròxima estrena a la borsa de Xpeng es produeix en un moment de creixents tensions entre els EUA i la Xina que podrien afectar les empreses estrangeres que cotitzen a Wall Street. Al maig, el Senat estatunidenc va aprovar una legislació per la qual s'augmenta l'escrutini de les empreses xineses que cotitzen a les borses estatunidenques i comporta l'amenaça que se n'expulsin algunes empreses estrangeres.

Però no és l'únic front. Trump està decidit a emprendre qualsevol acció amb la condició de bloquejar les empreses que procedeixen de la Xina. "Considera qualsevol companyia xinesa com un representant de l'estat", comenten des de Bloomberg. Es tracta de "una forma suau d'atacar a la Xina", afegeixen des de SpreadEx, i assenyalen que el moviment "no és tan directe com tancar un consolat, però està mil·limètricament dissenyat pel seu equip de campanya de cara a les eleccions del 3 de novembre, per distreure l'atenció de qüestions com la pandèmia o l'economia".

A la Xina hi ha molts fabricants d'automòbils elèctrics, però, mentre que molts s'han enfonsat, uns quants, entre els quals Xpeng, Nio i Li Auto, estan pressionant per entrar al mercat de vehicles elèctrics més gran del món. A més, la sortida a borsa Xpeng seguiria la d'altres fabricants d'automòbils elèctrics xinesos, com Nio i Li Auto, que ja cotitzen als EUA i el comportament en borsa dels quals enguany no és gens menyspreable, amb pujades del 239% i del 45%, respectivament. Mentrestant, Tesla val ja un 237% més aquest 2020

.

Noticias relacionadas

contador