cie automotive
25,45€
  • 0,00€
  • 0,00%

BBVA i CIE, CIE i BBVA, són els dos valors que més estan patint en l'IBEX després de l'anunci d'aranzels dels EUA sobre Mèxic. El banc, per l'impacte que en si suposa aquest mesura atès que Mèxic és el seu principal mercat. I CIE, també per l'impacte directe que implica aquesta decisió però, igualment, pel temor que la següent de la llista sigui la Unió Europea (UE) i els seus automobilístiques.

El productor de components d'automòbils, CIE Automotive, cau ja més d'un 5% i perd el suport dels 22 euros. "En tancar per sota dels 22 euros, com sembla, el títol estaria confirmant un gran 'doble sostre', formació tècnica que, com a mínim, el portaria als mínims de novembre, l'origen del moviment, als 19,60 euros", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Els experts de Banc Sabadell adverteixen que, en el pitjor escenari possible (aranzels al 25%), la notícia és "molt negativa" per al sector i precisen que, en el cas de CIE, l'impacte és negatiu però "limitat". Les vendes a Mèxic de CIE suposen al voltant del 13% del total el 2019 i és un dels mercats que millors marges operatius presenta. "CIE compta amb 10 plantes a Mèxic i cinc als EUA, per la qual cosa entenem que, en cas d'implementar-se la mesura a llarg termini, tindria certa capacitat de rebalancejar part de la producció", expliquen aquests analistes.

Fins fa aproximadament una setmana, CIE s'estava comportant bé en borsa i aguantant el xàfec de les múltiples incerteses que pressionen el sector automobilístic. Si s'observen els seus gràfics, el comportament de CIE és històricament millor que el de la seva companya Gestamp, que fa molt menys temps que es troba al parquet, però que frega els seus mínims històrics, als 4,86 ​​euros.

CIE s'ha vist pressionada durant els últims temps per la guerra comercial entre la Xina i els EUA. De fet, al costat d'ArcelorMittal, és un dels valors que reaccionen de forma més clara a totes les notícies que es publiquen sobre aquest assumpte.

Noticias relacionadas

contador