illustration des logos de microsoft et d activision blizzard

El regulador britànic de la competència (Competition and Markets Authority, CMA) ha anunciat aquest divendres que la proposta d'adquisició reestructurada d'Activision Blizzard per Microsoft, presentada l'agost, "obre la porta a l'autorització de l'operació".

  • 94,42$
  • -0,05%
  • 442,57$
  • 0,22%
  • 21,38€
  • -2,02%

"La venda dels drets de joc al núvol d'Activivision a Ubisoft respon substancialment a les preocupacions anteriors i obre la porta a l'autorització de l'acord", ha declarat avui la CMA en un comunicat.

Microsoft va presentar el 22 d'agost passat un nou acord reestructurat per comprar Activision després que la proposta inicial fos rebutjada per la CMA. Segons l'acord reestructurat, Microsoft no adquirirà els drets al núvol dels jocs per a PC i consoles d'Activi existents, ni dels nous jocs llançats per Activision durant els propers 15 anys. En canvi, aquests drets se cediran a Ubisoft Entertainment abans que Microsoft adquireixi Activision.

La venda prèvia dels drets de joc al núvol establirà Ubisoft com a proveïdor clau de continguts per als serveis de joc al núvol, replicant el paper que Activision hauria exercit al mercat com a actor independent.

L'organisme explica que, segons els termes de l'acord reestructurat, Microsoft ja no controlarà els drets de joc al núvol dels continguts d'Activision, per la qual cosa no estarà en condicions de limitar l'accés als continguts clau d'Activision al seu servei de joc al núvol ni de negar aquests jocs als seus rivals. A diferència de les solucions que la CMA va rebutjar anteriorment, Ubisoft serà lliure d'oferir els jocs d'Activition tant directament als consumidors com a tots els proveïdors de serveis de jocs al núvol com vulgui, incloent-hi els serveis de compra per jugar o de subscripció multijoc, o qualsevol nou model de subministrament de continguts que pugui sorgir a mesura que es desenvolupi el mercat. L'acord amb Ubisoft també obliga Microsoft a portar els jocs d'Activision a sistemes operatius diferents de Windows i a admetre emuladors de jocs quan se sol·licitin, cosa que soluciona l'altra deficiència principal de l'anterior paquet de solucions.

"Amb el nou acord, els drets de transmissió al núvol dels jocs d'Activision es transfereixen a un operador independent, Ubisoft, de manera que es manté una competència oberta a mesura que es desenvolupi el mercat dels jocs al núvol als propers anys", escriu la CMA al seu comunicat.

La CMA comenta a més que, tot i detectar "alguns problemes residuals" amb el nou acord, Microsoft ha presentat solucions que, segons la conclusió provisional, haurien de resoldre aquests problemes.

Aquestes preocupacions "residuals" tenen a veure que certes disposicions de la venda dels drets de reproducció en continu al núvol d'Activition a Ubisoft podrien eludir-se, rescindir-se o no aplicar-se.

Per fer front a aquestes preocupacions, Microsoft ha ofert remeis per assegurar que els termes de la venda dels drets d'Activivision a Ubisoft siguin executables per la CMA. La CMA ha conclòs provisionalment que aquesta protecció addicional hauria de resoldre aquestes preocupacions residuals.

La CMA ha obert ara una consulta fins al 6 d'octubre sobre les solucions proposades per Microsoft.

Noticias relacionadas

contador