• Vodafone i BT, algunes de les competidores de la 'teleco' espanyola
cb5g short

La subhasta d'espectre convocada per a les bandes de 2,3 i 3,4 GHz al Regne Unit, que serà clau per al desenvolupament de la nova tecnologia mòbil 5G i en la qual participaran operadors com Telefónica, Vodafone i BT, començarà el proper 20 de març, segons ha anunciat el regulador britànic del sector de les telecomunicacions, Ofcom.

  • 4,21€
  • -0,99%
  • 0,68£
  • -3,34%

El regulador va anunciar al passat mes de juny la seva intenció de convocar una nova subhasta d'espectre al Regne Unit per repartir entre els operadors 190 MHz en dues bandes de freqüències amb l'objectiu que les companyies puguin complir amb la creixent demanda de banda ampla mòbil que existeix actualment i iniciar el camí cap al llançament del 5G.

El Regne Unit s'espera que les companyies compleixin amb la creixent demanda de banda ampla mòbil

En concret, té previst concedir als operadors 40 MHz d'espectre en la banda dels 2,3GHz, que podran utilitzar-se immediatament després de ser alliberades per donar capacitat extra, i 150 MHz a la banda de 3,4GHz, que permetrà a les operadores preparar el desplegament dels serveis 5G.

Les sis companyies que s'ha confirmat que participaran en aquesta subhasta d'espectre, que Ofcom incideix pot trigar diverses setmanes, són Telefónica UK (O2), Vodafone, Hutchison 3G UK, BT/EE, Connexin i Airspan Spectrum.

El regulador tenia previst celebrar la tardor passada aquest subhasta, però BT i Hutchinson 3G (H3G) van recórrer davant la Justícia britànica perquè es modifiquessin els límits imposats a BT/EE. Per contra, Telefónica Regne Unit i Vodafone UK es van posicionar a favor de la proposta d’Ofcom.

En concret, va decidir imposar dues restriccions diferents a les operadores que hi participin: limitar la quantitat d'espectre que els operadors poden adquirir a la banda dels 2,3 GHz, així com la quantitat que cada companyia pot comprar sumant totes les freqüències que se subhasten.

Finalment, l'Alt Tribunal de Regne Unit va rebutjar al passat mes de desembre aquesta petició, però Hutchinson 3G (H3G), que opera al Regne Unit sota la marca Three, va sol·licitar un permís per recórrer davant del Tribunal d'Apel·lació de Regne Unit, que li va ser denegat al mes de febrer.

Noticias relacionadas

contador