• Álvarez-Pallete no descarta vendre una participació minoritària en la seva filial britànica
  • Encara que el seu escenari base segueix sent la sortida a borsa per "no regalar valor"
ep jose maria alvarez-pallete presidentetelefonica en juntaaccionistas
EUROPA PRESS

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha assenyalat que la companyia està estudiant com posar en valor alguns dels seus actius "infravalorats", especialment a Amèrica Llatina, per això contempla diferents possibilitats com vendes, fusions o acords de compartició de xarxes.

  • 4,13€
  • 0,29%

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats de 2017, Álvarez-Pallete ha ressaltat que a la companyia estan "molt enfocats en el retorn del capital emprat" i estan buscant la forma de posar en valor actius de l'entitat que creuen que poden estar "infravalorats, que n’hi ha diversos".

En aquest context, ha refusat a comentar possibilitats concretes i esperaran que les coses estiguin preparades per anunciar-les. "No enviem missatges d'operacions que no estan madures", ha insistit el directiu.

Així mateix, ha recalcat que aquesta posada en valor dels actius es pot fer de més maneres que a través de vendes, que també l'estan plantejant, com poden ser fusions o acords de compartició d'infraestructures.

En definitiva, ha assenyalat que apostaran per qualsevol tipus d'operació que els permeti baixar la intensitat de capital sense baixar la qualitat oferta al client, així com per acords que siguin bons per a ambdues parts. Així, ha recalcat que cal invertir de forma comuna en aspectes que no siguin diferencials per al servei al client.

OPV D'O2

Respecte a la possible sortida a borsa d'O2, ha incidit que la postura de Telefónica no ha canviat i se segueix preparant per estar a punt per quan sorgeixi l'oportunitat, per això és clau que es resolgui l'actual subhasta d'espectre que està en marxa a hores d'ara al Regne Unit amb l'objectiu de presentar-se "amb els deures fets davant els inversors".

En aquest sentit, ha assegurat que no tenen cap urgència a dur a terme aquest procés i tampoc hi ha cap calendari fixat, de manera que esperaran "les millors condicions de mercat".

"Tampoc volem regalar valor, el proposarem i l'executarem quan sigui el moment adequat", ha afegit Álvarez-Pallete, que ha subratllat que ja no tenen aquesta necessitat com quan es van marcar objectius de reducció de deute.

Així mateix, el president executiu de Telefónica ha defensat que l'empresa compta amb el "millor actiu" del mercat de les telecomunicacions del Regne Unit, com reflecteixen els seus nivells de fidelitat de clients o de churn.

D'altra banda, ha assenyalat que si mentre preparen l'OPV es presenta una altra alternativa, com una oferta de compra d'una participació minoritària, que els permeti cristal·litzar valor s'exploraran, però ha incidit que en el que treballen és a la sortida a borsa.

Noticias relacionadas

contador