siemens gamesa brande

Siemens Gamesa ha anunciat aquest dimecres que el seu prototip a Brande (Dinamarca), que a principis d'aquest estiu va rebre per part de les autoritats daneses l'estatus de 'zona oficial de proves energètiques reglamentàries', celebra una nova fita en produir hidrogen verd. L'empresa danesa Everfuel s'encarrega de distribuir-lo a les estacions d'hidrogen del país nòrdic, permetent així utilitzar-lo per vehicles zero emissions, com els taxis.

  • 18,05€
  • 0,00%

"Estem encantats de participar a tota la cadena de valor de l'hidrogen, des de la producció d'energia renovable fins a la distribució, ja que comptem amb els nostres propis vehicles per transportar l'hidrogen fins a les nostres estacions de servei. Distribuir hidrogen verd des de Brande és una fita important per a Everfuel, i estem orgullosos de ser els primers a obtenir hidrogen verd directament del vent, sense connexió a la xarxa. El projecte de Brande és més que la producció d'hidrogen verd. Simbolitza l'inici de l'aventura danesa de l'hidrogen, que ajudarà a descarbonitzar la nostra societat i a lluitar contra el canvi climàtic”, afirma Jacob Krogsgaard, director general d'Everfuel.

El prototip de Brande inclou un aerogenerador de Siemens Gamesa de 3 MW, que produeix electricitat neta per alimentar un electrolitzador de 400 kW, responsable de dividir l'aigua en els dos components: oxigen i hidrogen. A més, la companyia també està utilitzant aquest projecte per explorar si la integració de bateries d'última tecnologia en aquest sistema pot contribuir a l'estabilitat de la xarxa i ajudar a resoldre els problemes relacionats amb la variabilitat del vent.

Aquesta combinació també té el potencial per ampliar la producció energètica de certs projectes eòlics existents. Les bateries poden emmagatzemar l'energia sobrant de manera que alimentin els electrolitzadors quan no hi hagi vent i es produeixi més hidrogen verd. I en el cas que la instal·lació estigui connectada a la xarxa, les bateries poden distribuir aquesta energia renovable a la xarxa, cosa que augmenta la seva flexibilitat.

La combinació de la bateria, la turbina i l'electrolitzador té el potencial de permetre la producció de volums d'hidrogen verd a escala industrial a curt termini, ha afegit l'empresa.

Noticias relacionadas

contador