El preu de la gasolina i del gasoil talla la seva tendència baixista i arrenca març pujant fins a un 0,6%

El preu mitjà del litre de gasolina se situa als 1,226 euros després de repuntar un 0,16%

  • El gasoil puja un 0,62% fins situar-se als 1,136 euros
| |
Bolsamanía
Europa Press | 08 Mar, 2018 14:58
cbpetroleogasolina

El preu de la gasolina i del gasoil ha tallat aquesta setmana la tendència baixista que va mantenir durant el passat mes de febrer i ha arrencat març amb un encariment de fins al 0,62%.

Segons les dades recollides per 'Europa Press' a partir del Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE), el preu mitjà del litre de gasolina s'ha situat als 1,226 euros, després de repuntar aquesta setmana un 0,16% i deixar enrere tres setmanes de descensos.

El preu mitjà del litre de gasolina se situa als 1,226 euros després de repuntar un 0,16% deixant enrere tres setmanes de descensos

En el cas del gasoil, la pujada aquesta setmana en el preu mitjà del litre ha estat del 0,62%, fins a situar-se als 1,136 euros. D'aquesta manera, acaba amb la sèrie de cinc setmanes de caigudes que havia encadenat.

Pel que fa al preu de fa un any, la gasolina és un 1,84% més barata a l'actualitat, mentre que en el cas del gasoil el preu mitjà del litre és un 0,35% més car. Aquest canvi de tendència en els preus dels carburants es produeix durant unes últimes setmanes que han estat marcades per la contenció en el preu del cru, que s'ha allunyat de la cota dels 70 dòlars per barril que va tocar al gener.

Així, el barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava aquest dijous a 64 dòlars, mentre que el Texas nord-americà s'intercanvia a 61 dòlars.

MÉS BARATA A ESPANYA QUE A LA UE

La gasolina és més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu de venda al públic de litre de combustible Euro-Super 95 se situa als 1,356 euros i 1,398 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa 1,258 euros a la mitjana de la UE i 1,260 euros a l’Eurozona.

El menor nivell de preus finals pel que fa als països de l'entorn es deu al fet que Espanya, tot i les pujades de l'IVA, en els majors impostos i en els nous gravàmens al biodièsel, segueix comptant amb una menor pressió fiscal, en general, que la mitjana comunitària.