galaxosmithkline gsk sede
16,38£
  • 0,02£
  • 0,09%

El president no executiu i del consell d'administració de GlaxoSmithKline, Philip Hampton, ha informat de la seva intenció d'abandonar els seus càrrecs a la companyia, que planeja dividir-se en dos a un termini de tres anys, segons ha anunciat la farmacèutica britànica en un comunicat.

Hampton, de 65 anys, va ser designat com a membre del consell el gener de 2015 i exerceix com a president de la companyia des del 7 de maig de 2015. "Després de l'anunci del nostre acord amb Pfizer i la separació prevista del nou negoci de medicaments sense recepta, crec que és el moment oportú de renunciar i permetre que un nou president supervisi aquest projecte fins a la seva conclusió durant els propers anys i lideri el consell durant aquesta nova fase per GSK", ha indicat Hampton.

A mitjans del passat mes de desembre, el laboratori britànic va anunciar un acord amb el seu homòleg nord-americà Pfizer per fusionar els seus respectius negocis de medicaments sense recepta en una societat conjunta, que amb 9.800 milions de lliures (11.070 milions d'euros) en vendes anuals, seria líder mundial del sector, segons van informar les farmacèutiques.

A més, GSK va confirmar la seva intenció de fer cotitzar a la Borsa de Londres la seva participació en la societat conjunta en el termini dels tres anys següents al tancament de la transacció i separar així la seva activitat en medicaments sense recepta del seu negoci farmacèutic i de vacunes, que centrarà la seva tasca en àrees com el sistema immunològic, la genètica i l'ús de tecnologies avançades.

Noticias relacionadas

contador