ep edificiopfizer
PFIZER - Archivo

Pfizer i GlaxoSmithKline han aprovat aquest dimecres la fusió de la seva divisió dedicada a la cura i la salut creant així un gegant de 10.000 milions de lliures en vendes anuals.

  • 15,79£
  • -0,32%
  • 25,39$
  • -0,12%

La farmacèutica britànica ha afirmat a més que controlarà el 68% d'aquesta joint venture que li unirà a Pfizer, propietària de marques tan reconegudes com Viagra.

Els analistes de CMC Markets reconeixen que aquesta operació "pot tenir alguna cosa que veure amb l'anunci a principis d'aquest any que Amazon, JP Morgan i Warren Bufet busquen unir recursos per a crear una companyia d'atenció mèdica reduint costos".

Per part seva, des de Liberum asseveren que aquesta fusió "té sentit ja que és una forma d'aconseguir beneficis i sinergies", encara que queden pendents de dades més concretes d'aquesta unió entre les dues companyies.

GSK afirma que planeja crear dos compañias amb seu a Regne Unit, una centrada en farmacèutics i una altra en els productes per a la cura de la salut. A més, destaca que aquesta fusió li permetrà un estalvi de costos d'uns 500 milions de lliures per a 2022.

La consellera delegada de *SK, Emma Walmsley, ha afirmat que "fa 18 mesos vaig deixar clares les prioritats per a millorar la nostra competitivitat a llarg termini i enfortir la nostra habilitat en les línies de la medicina i la cura de la salut", per la qual cosa "l'operació que anunciem avui és una oportunitat única per a accelerar aquest treball".

"A través de la unió de tots dos negocis crearem un gran valor per als nostres accionistes", ha conclòs Walmsley, abans de conèixer que les accions de GSK estaven pujant amb força després d'aquesta notícia (+5%).

contador