ep salida al mercado continuo de masmovil en 2017
MÁSMÓVIL - Archivo

El termini per presentar una contraopa per MásMóvil va concloure aquest diumenge 6 de setembre sense que finalment s'hagi presentat cap oferta alternativa a la realitzada pels fons KKR, Cinven i Providence, que valora l'operadora de telecomunicacions en uns 3.000 milions d'euros.

  • 22,50€
  • 0,00%

El mercat ha estat especulant aquestes últimes setmanes amb la possibilitat que es presentés una alternativa a l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) llançada pels fons a través del vehicle Lorca Telecom Bidco, atès que alguns analistes i accionistes consideren que el preu de 22,5 euros ofert era inferior al valor de la companyia.

No obstant això, finalment no s'ha produït cap contraoferta i l'OPA dels fons continua buidant el seu camí durant la seva setmana final, ja que el termini d'acceptació d'aquesta, que es va iniciar el 31 de juliol, està previst que conclogui aquest divendres 11 de setembre.

KKR, Cinven i Providence van presentar l'1 de juny una OPA per adquirir el 100% del capital social de l'operador de telecomunicacions, compost per 131.714.565 accions. L'oferta va ser admesa a tràmit el 12 de juny i autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a la fi de juliol. L'anunci de l'OPA va disparar el valor de les accions de MásMóvil a la Borsa, que es va mantenir per sobre del preu de 22,5 euros de l'oferta fins a primers d'agost, uns dies després d'iniciar-se el termini d'acceptació d'aquesta, quan es va situar per primera vegada per sota d'aquest preu, nivell en el qual s'ha mantingut durant les últimes jornades.

En aquest escenari, el mercat ha estat pendent de si es produïa una contraoferta per la companyia o una millora en el preu ofert per KKR, Cinven i Providence, ja que la valoració que diversos analistes i alguns accionistes donaven a l'operadora era superior als 22,5 euros oferts. Per exemple, el fons Polygon, accionista de MásMóvil amb un 1,02% de la companyia, va remetre una carta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en la qual considera que l'oferta dels fons infravalora el valora de l'operadora, "incompleix el règim jurídic" de les Opes i "lesiona greument" els interessos dels accionistes.

SUPORT DE L'ACCIONARIAT

L'OPA dels fons, que ha estat negociada de manera amistosa amb el consell d'administració i l'equip gestor, compte des del seu anunci amb el suport del 30% de l'accionariat actual, entre els quals es troba el 21% en mans d'inversors espanyols i el 9% de Providence. Entre aquests inversors es troben Onchena, que és actualment el major accionista de MásMóvil amb un 13,2% del capital, així com Key Wolf i Inveready, que posseeixen un 5,03% i un 2,09% de l'empresa, respectivament.

Segons els termes acordats entre totes dues parts, aquests accionistes tenien dret a acceptar un oferta competidora sempre que fos superior i complís amb totes les següents condicions: hagi estat aprovada per la CNMV i no s'hagi desistit d'aquesta, el preu sigui superior a 26 euros per acció i pagable en efectiu, la condició d'acceptació mínima no sigui superior al 50% més una acció als quals es dirigeix l'oferta superior i no contempli altres condicions addicionals a les incloses en la seva oferta.

Així mateix, el consell d'administració de MásMóvil va informar el 7 d'agost que considerava raonable des d'un punt de vista financer l'OPA presentada pels fons amb el vot a favor de tots el seu membres, a excepció de John Hahn, que representa indirectament els fons de Providence i va declinar votar per la seva participació al consorci que controla la societat oferent. A més, tots els membres del consell van manifestar la seva intenció d'acceptar l'oferta amb totes les seves accions, a excepció de Rafael Domínguez de la Maza, titular directe de 35.000 accions de la firma i conseller dominical de l'accionista indirecte Indumenta Pueri, titular (a través de Global Portfolio Investments) de 10.831.968 accions representatives d'un 8,25% del capital de la societat.

Després de l'OPA, l'objectiu dels fons és excloure a MásMóvil de cotització a la Borsa, per a la qual cosa els fons oferents només necessitarien una majoria simple (el 50% de les accions més una) a la junta d'accionistes.

Noticias relacionadas

contador