ep archivo   sede de totalenergies en oviedo
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Banc Sabadell consideren que el grup energètic francès TotalEnergy no comprarà la participació del 20% que controla el fons d'inversió CVC en Naturgy ni l'altre 20% que en controla el fons GIP.

  • 20,10€
  • -0,20%

Els rumors sobre l'interès dels fons per sortir de Naturgy, on acumulen grans plusvàlues des de la seva entrada al capital, són recurrents durant les últimes setmanes.

"Entenem que la forma més senzilla de fer caixa per al capital risc present a l'accionariat és la venda de part dels negocis liberalitzats en línia amb el Projecte Bessons", expliquen aquests experts. Tot i això, l'escissió de Naturgy en dues companyies s'ha endarrerit a causa de les condicions actuals del mercat.

Sobre la compra de TotalEnergies del 40% que controlen CVC i GIP, afirmen que "comprar alguns actius sí que tindria sentit per reforçar la seva estratègia d'integrar la cadena de gas i electricitat a Europa, però no veuríem lògic prendre una participació a la companyia on el més normal és que no tingués control”.

Segons la seva opinió, els rumors sobre la possible venda d'aquest 40% de Naturgy i l'interès del grup francès en determinats actius "seguiran sostenint la cotització", malgrat que aquests analistes reiteren el consell de vendre el valor, amb un preu objectiu de 24,20 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador