jefferiescb1

Els preus del petroli tenen marge per pujar “molt més”, fins a assolir els 150 dòlars, ha estimat el director Global d'Estratègia de Renda Variable a Jefferies, Christopher Wood, en declaracions a CNBC. Segons Wood, les seves estimacions es basen que “el petroli va arribar a superar els 80 dòlars amb gran part d'Àsia tancada”, per la qual cosa, en cas d'una reobertura, el petroli podria superar els 150 dòlars, per “la gran dependència mundial dels combustibles fòssils”, que Wood ha xifrat al 84% de la demanda mundial d'energia el 2020.

Wood ha declarat que, malgrat l'"atac polític" als combustibles fòssils durant els darrers anys, una situació que ha apuntat com a principal causa de l'eliminació de l'incentiu per a la inversió al sector, “ningú està invertint en petroli, però el món segueix consumint combustibles fòssils.

A aquesta hora, el Brent i el WTI estan rebotant més d'un 4% després de les caigudes de la jornada passada. El primer se situa per sobre dels 72 dòlars i el segon, per sobre dels 69 dòlars.

Divendres passat, el petroli va viure el pitjor dia del 2021 a causa de l'amenaça de la variant Covid òmicron. Des de llavors, els preus del cru han experimentat fortes oscil·lacions entre el territori positiu i el negatiu, en un esforç dels inversors per buscar claredat sobre l'impacte econòmic de la variant sud-africana del virus, que té moltes més mutacions que les soques anteriors.

Noticias relacionadas

contador