dl ryanair airline ireland aircraft plane travel pd
Sharecast / public domain image

Ryanair va operar més de 62.200 vols al desembre amb un factor d'ocupació del 81%, xifra que es tradueix en 9,5 milions de clients. Això suposa una caiguda del 7% respecte de les xifres del novembre, segons les estadístiques de trànsit de l'aerolínia.

Tot i això, aquestes dades milloren les registrades per la companyia el desembre del 2020, quan tan sols va tenir 1,9 milions de clients, amb una ocupació mitjana dels avions del 73%.

Un dels factors que ha condicionat que al desembre hi hagués gairebé 1 milió de passatgers menys que als mesos anteriors ha estat l'arribada de la variant òmicron. Tant Ryanair com altres aerolínies de tot el món van haver de cancel·lar més de 8.400 vols durant el cap de setmana de Nadal. Això es va deure a la rapidesa amb què el nombre de nous positius pujava a tot el planeta, deixant centenars de pilots i tripulacions en quarantena i fent impossible els viatges.

Un dels països més afectats va ser els Estats Units, on es van haver de cancel·lar més de 2.800 vols per falta de personal durant el cap de setmana de Nadal, un dels períodes amb més activitat de l'any.

Ryanair ha duplicat la previsió de pèrdues durant les últimes setmanes, situant-la entre els 250 milions i els 450 milions d'euros. El primer mes del 2022, preveu transportar entre 6 i 7 milions de passatgers enfront dels 10 milions previstos inicialment.

Noticias relacionadas

contador