• La participació se situaria per sota del 5% que obliga a notificar-la públicament
Carl Icahn

El multimilionari inversor Carl Icahn ha adquirit una participació en la companyia de programari VMware, segons ha informat CNBC aquest dimarts citant fonts familiaritzades amb l'assumpte.

D'acord amb CNBC, la participació d’Icahn estaria per sota del límit del 5% que obliga la divulgació pública. L'inversor s'ha fet amb aquesta participació després que aquesta setmana VMware pugés a borsa a causa d'un informe que apunta que és menys probable que Dell Technologies busqui una fusió inversa amb el fabricant de programari.

El fabricant d'ordinadors Dell, que posseeix el 80% de VMWare, va dir al febrer que estava explorant una oferta pública o una combinació amb VMWare.

"La fusió inversa entre Dell i VMW ha generat l'oposició pública dels accionistes de VMW a causa del lent creixement del negoci principal de Dell, així com de la seva gran càrrega de deute", va dir Brad Zelnick, analista de Credit Suisse, en una nota recollida per CNBC.

Un acord entre Dell i VMware segueix sent complicat, han assenyalat diverses fonts a la cadena, perquè els accionistes de VMWare necessitaran estar convençuts que una transacció és el millor per a la companyia. Les converses entre les dues companyies continuen centrant-se en les sinergies i en l'elaboració d'un acord que farà que els inversors de VMWare estiguin contents, han afegit aquestes fonts.

Icahn va desafiar públicament i sense èxit Michael Dell en el seu esforç de 2013 per comprar Dell. Llavors, l'inversor va acumular una participació del 8,9% en Dell i va fer una contraoferta per la companyia, juntament amb Blackstone Group. Michael Dell i Silver Lake finalment van adquirir la companyia per 24.400 milions de dòlars, un preu que, segons Icahn, "l’infravalora molt".

Noticias relacionadas

contador