ep sede de bankia en madrid
BANKIA - Archivo
14,67€
  • -0,17€
  • -5,96%

El principal accionista privat de Bankia, Artisan Partners Asset Management, busca la seva integració amb ING, del qual també té una part significativa. El fons, que va aterrar a l'entitat el 2017, posseeix una participació superior al 3%, mentre que en el banc holandès compta amb un 5%.

  • 1,78€
  • 2,65%

Segons informa Expansión, l'objectiu d'aquesta fusió seria evitar un possible acord en el mateix camí amb Banc Sabadell. Encara que, per ara, no han rebut resposta a la seva intenció, sí que han plantejat a l'entitat i al Frob -el major inversor de Bankia- les seves reticències a aquesta operació, segons ha assegurat al diari el soci gestor de Artisan, David Samra. Explica que "l'operació amb Sabadell perjudicaria Bankia, ja que Sabadell té una pitjor posició de capital i no li aportaria res pel que fa a eines per modernitzar el banc i preparar-lo per competir al món digital".

No obstant això, consideren que "ING guanyaria escala a Espanya, on ara la seva grandària és una dècima part del de Bankia. Al seu torn, encara que no hi hagi moltes sinergies pel costat dels estalvis de costos, Bankia podria beneficiar-se en incorporar la plataforma tecnològica d'ING, que és una de les millors, per millorar el seu servei. A més, facilitaria al govern espanyol la sortida del banc i compliria amb el desig del BCE de potenciar les fusions transfrontereres".

Tenint en compte la capitalització borsària d'ambdues entitats, ING supera en set vegades Bankia. A més, en seguir endavant, la fusió suposaria l'estrena per part d'ING en l'adquisició d'un banc tradicional fora del mercat holandès. Cal tenir en compte, també, que això hauria de fer-se a través d'una OPA.

De moment, el fons internacional no ha aconseguit fer-se amb suports destacables, a la qual cosa cal afegir que la cúpula d'ING no veuria amb tan bons ulls que l'Estat espanyol es mantingués com un accionista tan rellevant en Bankia -actualment en posseeix el 61,el 78%-.

Noticias relacionadas

contador