ep florentino perez presentazinedine zidaneentrenadorreal madrid
OSCARJ.BARROSO/AFP7 - Archivo

La Juventus es dispara en borsa (+13%; 0,88 euros) després de l'ultimàtum llançat pels grans clubs de futbol europeus amb la seva aliança per a la Superlliga, que serà presidida per Florentino Pérez. A més, les accions del Manchester United, que cotitzen a Wall Street, avancen un 6% en la preobertura del mercat nord-americà.

Dotze clubs europeus, entre ells el Reial Madrid, el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, han anunciat a primera hora d'aquest dilluns el projecte, que estarà compost per un total de 20 equips, disposats a tenir converses amb UEFA i FIFA.

"Dotze dels clubs de futbol més importants d'Europa anuncien avui dilluns que han arribat a un acord per formar una nova competició, la Superlliga, governada pels seus Clubs Fundadors", assenyala el comunicat publicat a la web del Reial Madrid.

Sembla que el banc nord-americà JP Morgan Chase s'ha compromès a finançar el projecte junts amb Key Capital, societat vinculada a Borja Prado, col·laborador habitual de Florentino.

"L'incentiu financer per als clubs és evident, amb un paquet de milers de milions al cor de l'esquema, tot i que trencaria per sempre la integritat del joc de clubs", afirma Neil Wilson, analista de Markets.com.

"El tipus d'ingressos addicionals que proporcionarà la Superlliga, però, hauria de compensar-se amb una possible disminució material o la pèrdua total dels guanys existents dels acords a través de les lligues nacionals i la UEFA", afegeix aquest expert.

L'AC Milan, l'Arsenal FC, l'Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, ​​el FC Internazionale Milano, el Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur s'hi han unit com a Clubs Fundadors. Es convidarà a altres tres clubs perquè puguin unir-se abans de la temporada inaugural que començarà al més aviat possible.

De cara a el futur, els Clubs Fundadors esperen mantenir converses amb la UEFA i la FIFA buscant "les millors solucions per a la Superlliga i per al conjunt del futbol mundial", segons la nota publicada. Cal destacar que els clubs alemanys i francesos no s'han unit a aquesta iniciativa.

UEFA, ESPANYA, ITÀLIA I ANGLATERRA DENUNCIEN EL "CÍNIC PROJECTE"

La UEFA, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Laliga, la Federació Anglesa de Futbol (FA), la Premier League, la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Sèrie A han criticat el "cínic projecte" de creació de la Superlliga europea per part d'alguns clubs anglesos, espanyols i italians, que només busca "l'interès propi d'uns pocs" en un moment en què és imprescindible "la solidaritat", i anuncia que prendrà "mesures" si es porta a terme.

"La UEFA, la Federació Anglesa de Futbol (FA) i la Premier League, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i Laliga, i la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Sèrie A han sabut que alguns clubs anglesos, espanyols i italians poden estar planejant anunciar la seva creació d'una anomenada Superlliga tancada", assenyala el comunicat conjunt de tots els organismes.

"Si això succeís, desitgem reiterar que nosaltres, la UEFA, la FA anglesa, RFEF, FIGC, la Premier League, Laliga, Lega Sèrie A, però també la FIFA i totes les nostres federacions membre, seguirem units en els nostres esforços per aturar aquest cínic projecte, un projecte que es fonamenta en l'interès propi d'uns pocs clubs en un moment en què la societat necessita més que mai la solidaritat", han advertit.

Noticias relacionadas

contador