La companyia siderúrgica ha comunicat a la CNMV que la seva cartera de comandes ha assolit els 700 milions d'euros en solucions tubulars d'alt valor tecnològic per als sectors d'extracció de gas i petroli, petroquímic, així com de generació d'energia.

  • 3,32€
  • -0,45%

Segons l'empresa espanyola, aquest increment de la cartera de projectes és conseqüència d'una estratègia centrada en productes premium, la millora del posicionament comercial i l'entrada en nous mercats. "Aquesta xifra és la més alta de tota la seva història, per subministrar durant els pròxims tres anys, i es plasma en comandes a Europa (principalment al Regne Unit, Noruega i Rússia), Orient Mitjà (essencialment, a l'Iran) i Àsia (amb especial èmfasi en el Mar Caspi o la Xina)", explica l'empresa al supervisor.

La cartera inclou encàrrecs a Europa, principalment al Regne Unit, Noruega i també a Rússia, amb un important comanda d’OCTG per la principal petroliera russa (Lukoil) i productes tubulars per forn de refineria fabricats amb un acer premium d'alta resistència a la temperatura.

Àsia, amb especial èmfasi en el Mar Caspi, serà un altre dels destins de la seva producció, ja que el grup ha captat la seva major comanda a umbilicals per Shah Deniz, un dels majors jaciments de gas a nivell mundial, a més de la Xina, on recentment ha captat comandes de tub per a cinc nous centrals tèrmics, així com una important comanda de tubs premium per una de les principals refineries del país.

Entre les comandes destaca, així mateix, un "import rellevant" de solucions d'enginyeria per l'usuari final, com paquets de connexions completes i serveis en pous d'extracció de gas, de manera que la companyia donarà "un salt no només quantitatiu, sinó també qualitatiu en l'acostament al client i concepció del model de negoci".

Els productes seran fabricats principalment al País Basc (TTI i ACERALAVA), Àustria (SBER) i Itàlia (IBF), "en unes plantes que han experimentat una gran evolució a nivell tecnològic fins a esdevenir exemples d'indústria 4.0 i que han suposat l'avanç decisiu del grup en productes d'alt valor afegit".

Segons ha recordat el fabricant de tubs sense soldadura en acer inoxidable, durant els últims anys, "marcats per la incertesa del mercat i la paralització d'importants projectes a nivell internacional", Tubacex "ha seguit apostant per la innovació, l'excel·lència operacional i de gestió i el reforçament de la xarxa comercial mundial, ha permès d’accedir a projectes de gran impacte en el seu compte de resultats, que s'han vist activats amb la millora de les perspectives del sector".

"OPTIMISTA"

Davant l'actual cartera de comandes, Tubacex es mostra "optimista" amb l'evolució de l'any. Segons el conseller delegat de la companyia, Jesús Esmoris, "disposar actualment d'una cartera de 700 milions per als propers tres anys" situa la companyia "en una posició molt avantatjosa", ja que compleix les seves previsions en "un segment pel qual Tubacex aposta plenament i que segueix sent un eix estratègic clau".

"Es tracta dels productes més exigents que fabrica la companyia, subministrats a clients líders, i constitueixen una de les eines més potents per augmentar les xifres de facturació i rendibilitat del grup", ha dit. Esmoris ha apuntat que l’"impuls" d'aquest tipus de productes de més valor afegit es produeix en paral·lel al desplegament de Tubacex Service Solutions (TSS) amb centres d'estoc i servei a Espanya, França, Àustria, Houston, Brasil, Dubai, Iran i l'Índia, "una xarxa orientada a millorar el servei prestat als grans clients del sector de la distribució".

El Grup Tubacex, líder en el subministrament de solucions tubulars (tubs i accessoris) d'acer inoxidable i altes aliatges amb seu a Àlaba, disposa de plantes de producció a Espanya, Àustria, Itàlia, Estats Units, Índia i Tailàndia, així com centres de serveis a tot el món i presència comercial en 38 països.

Noticias relacionadas

contador