ep actividad minera de berkeley
BERKELEY

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha concedit a Berkeley la renovació de l'autorització inicial de la planta de concentrats d'urani a Retortillo (Salamanca) com a instal·lació radioactiva, segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 0,22€
  • -0,90%

Aquesta renovació segueix a la del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) del passat mes de juliol, que va informar favorablement de la sol·licitud presentada per Berkeley per a la renovació de l'autorització prèvia de la planta i ha considerat que les circumstàncies i característiques de la planta de concentrat d'urani són les mateixes que es recullen en l'autorització prèvia emesa el 2015.

La setmana passada, el Tribunal Suprem va confirmar, a més, la legalitat de l'autorització prèvia per al desenvolupament de la planta de concentrats d'urani a Salamanca.

L'Alt Tribunal va desestimar així el recurs de cassació plantejat per Fòrum d'Esquerres-Els verds i Adeco Ecologistes en Acció contra l'autorització que havia aconseguit per a aquesta mina, confirmant una sentència prèvia de l'Audiència Nacional.

La companyia ha assegurat que segueix col·laborant amb les autoritats competents en el procés d'aprovació de la mina de Salamanca i mantindrà al mercat plenament informat sobre qualsevol aspecte relacionat amb la planta.

Noticias relacionadas

contador