berkeley portada

La minera Berkeley ha publicat el seu informe anual, amb els resultats de l'any tancat a 30 de juny, informant d'un benefici de 42,8 milions de dòlars, per sobre dels 34,4 milions de dòlars de l'any fiscal 2019, una millora del 24,4%. La companyia ha dit que es troba en "una situació financera extremadament bona", amb reserves d'efectiu de 91,7 milions de dòlars, inferiors als 96,5 milions de 2019. Els seus títols es disparen ara un 15%.

  • 0,21€
  • -2,32%

El grup tenia un actiu net de 36,2 milions de dòlars a 30 de juny comparat amb 79,6 milions el 2019, la qual cosa suposa una disminució del 55% en comparació amb l'any anterior. Aquesta disminució és coherent amb l'augment del valor dels passius financers, ha indicat l'empresa.

Berkeley ha explicat que el seu principal objectiu estratègic és crear valor a llarg termini per a l'accionista, amb l'enfocament principal en el progrés de les aprovacions requerides per a començar la construcció de la mina de Salamanca i posar-la en producció.

La companyia ha detallat que es requereixen llicències i aprovacions governamentals per a posar en marxa la mina, i ha subratllat que l'aprovació més important per a començar la construcció completa d'aquesta és el NSC II. A més, encara que el procés segueix el seu curs, ha reconegut que s'han fet diverses apel·lacions contra els permisos i aprovacions rebuts, "com es permet per la llei espanyola", i que espera que es facin més apel·lacions contra aquests i futures autoritzacions i aprovacions en el curs ordinari dels esdeveniments.

"El desenvolupament reeixit de la mina de Salamanca dependrà de la concessió de tots els permisos i llicències necessaris per a la construcció i fases de producció, en particular el reconeixement NSC II", ha indicat.

Fins avui, Berkeley ha rebut més de 120 informes i permisos favorables per al desenvolupament de la mina. "No obstant això, com amb qualsevol projecte de desenvolupament, no hi ha garantia que la companyia tingui èxit en la sol·licitud i manteniment de tots els permisos i llicències necessaris per a completar la construcció i posteriorment entrar en producció", ha detallat. "Si no s'obtenen els permisos i llicències necessaris, això podria tenir un efecte materialment advers en el rendiment financer, la qual cosa pot donar lloc a una reducció del valor comptable dels actius i pot posar en perill la viabilitat de la mina de Salamanca i el preu de les accions (de la companyia)", ha advertit.

Noticias relacionadas

contador