ep el ministro de transportes movilidad y agenda urbana jose luis abalos
Ricardo Rubio - Europa Press

El Govern ha descartat que vagi a optar per la nacionalització de les empreses distribuïdores dels serveis bàsics elèctrics i de gas com a fórmula per evitar pujades en els preus de la llum com les que s'estan registrant al país durant els últims dies.

Així ho ha assegurat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, davant les preguntes de la premsa que apuntaven a la petició de Podem, el seu soci al Govern, de crear una empresa pública a través de la nacionalització d'Endesa.

"No, això -la nacionalització d'empresa- no es troba a l'agenda del Govern, així de concret. No em preocupa el debat polític, aquest és sempre positiu; em poden incomodar les desqualificacions, però mai el debat polític", ha sentenciar Ábalos i ha aclarit que no volia "defugir" de la pregunta malgrat que l'electricitat no és una de les competències del seu Ministeri.

El preu mitjà diari de la llum al mercat majorista tornarà a pujar aquest dimecres un 6,75% respecte al que va marcar ahir, per arribar al seu segon nivell més alt aquest gener en situant-se gairebé als 90 euros per megawatt hora (MW), en plena onada de fred a Espanya. De cara a dijous, el preu mitjà diari al mercat majorista caurà un 3% respecte al que marca aquest dimecres.

A més, Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha afirmat al Spain Investor Day aquest dimecres que el nostre país no es planteja una elèctrica estatal per intervenir al mercat.

Noticias relacionadas

contador