carrefour-distribue-des-masques-apres-un-droit-de-retrait

Caigudes del 4,5% en les accions de Carrefour aquest divendres, després que el ministre de Finances Bruno Le Maire hagi reafirmat fortament l'oposició de França al fet que la cadena de supermercats sigui absorbida per la canadenca Couche-Tard, que va presentar aquest dimecres una oferta "amistosa "que valora la multinacional francesa en més de 16.000 milions d'euros.

  • 15,72€
  • 0,67%

"El que està en joc és la seguretat alimentària del nostre país (...) la seguretat alimentària és estratègica per al nostre país, per això no vendrem un gran minorista francès", ha declarat Le Maire a BFM TV. "La meva resposta és extremadament clara: no estem a favor de l'acord. El no és cortès, però és un clar i definitiu no", ha afegit.

"No tinc res en contra d'aquesta companyia canadenca, estic convençut que Carrefour és una companyia molt sòlida i confio totalment en Carrefour per millorar el seu model i desenvolupar una nova distribució, però l'adquisició de Carrefour per una companyia estrangera seria una enorme dificultat per nosaltres", ha afirmat Le Maire durant la conferència Reuters Next.

D'aquesta manera, el ministre gal ha insistit que el govern francès ha de garantir la seguretat alimentària dels francesos, i ha subratllat la importància d'aquesta qüestió demostrada durant la pandèmia. "Els francesos confien en Carrefour i en les companyies franceses de distribució per garantir aquesta seguretat", ha apuntat.

Les accions de Carrefour van arribar a caure aquest dijous gairebé un 6% a la Borsa de París davant la freda acollida dl govern gal a la proposta de compra anunciada ahir per Alimentation Couche-Tard, encara que al tancament de la sessió aconseguien baixar les pèrdues al 2,51%.

El grup canadenc de botigues de conveniència Alimentation Couche-Tard va remetre ahir una oferta no vinculant per comprar la francesa Carrefour a un preu de 20 euros per acció, xifra que suposaria pagar un preu total d'uns 16.352 milions d'euros pels més de 817 milions d'accions amb què compta Carrefour.

L'adquisició de Carrefour impulsaria la presència del grup canadenc a Europa i Llatinoamèrica, a més d'incrementar la diversificació del seu negoci de botigues de conveniència amb la incorporació d'establiments de gran format.

Alimentation Couche-Tard posseeix una xarxa de més de 14.200 establiments a tot el món, incloent-hi 9.261 botigues a Amèrica del Nord, amb uns 109.000 treballadors, així com altres 2.772 a Europa, principalment als països escandinaus, bàltics i Polònia, amb uns 22.000 treballadors. Així mateix, disposa d'altres 2.220 establiments en una quinzena de països operats mitjançant acords de llicència sota la marca Circle K.

Carrefour compta amb una xarxa de 12.300 botigues i al voltant de 320.000 treballadors en més de 30 països. La capitalització borsària de la companyia francesa ronda als 14.000 milions d'euros, mentre que la del grup canadenc supera els 46.000 milions de dòlars canadencs (29.600 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador