ep fachada de un centro de carrefour
CARREFOUR

Alimentation Couche-Tard, el grup canadenc de botigues de conveniència, ha iniciat "converses exploratòries" amb el gegant francès de la distribució minorista Carrefour per a una possible combinació "amistosa" dels dos negocis, segons han confirmat les dues empreses. La notícia ha provocat que Carrefour es dispari en borsa (+10%).

  • 16,04€
  • -0,65%

"Carrefour ha estat abordat, de manera amistosa, per alimentation Couche-Tard, respecte d'un projecte de combinació. Les converses són molt preliminars", ha assenyalat la companyia francesa.

Per la seva banda, el grup canadenc propietari de la cadena Circle K, ha destacat el caràcter "amistós" d'una potencial transacció, els termes i condicions de la qual no s'han discutit encara i ha afegit que en aquesta fase dels contactes exploratoris entre les companyies no hi ha res segur sobre si desembocaran en algun tipus d'acord o transacció.

L'adquisició de Carrefour impulsaria la presència del grup canadenc a Europa i Llatinoamèrica, a més d'incrementar la diversificació del seu negoci de botigues de conveniència amb la incorporació d'establiments de gran format.

Carrefour compta amb una xarxa de 12.300 botigues i al voltant de 320.000 treballadors en més de 30 països. La capitalització borsària de la companyia francesa ronda als 14.000 milions d'euros.

Alimentation Couche-Tard posseeix una xarxa de més de 14.200 establiments a tot el món, incloent-hi 9.261 botigues a Amèrica del Nord, amb uns 109.000 treballadors, així com altres 2.772 a Europa, principalment als països escandinaus, bàltics i Polònia, amb uns 22.000 treballadors. Així mateix, disposa d'altres 2.220 establiments en una quinzena de països operats mitjançant acords de llicència sota l'ensenya Circle K.

La capitalització borsària del grup canadenc supera els 46.000 milions de dòlars canadencs (29.600 milions d'euros) després de tancar aquest dimarts amb una caiguda del 2,22%.

Si aquest acord es completa, seria, en paraules dels analistes de Shore Capital Markets, un "veritable mega esdeveniment en el món de l'alimentació i la conveniència".

contador