ep calvino
EUROPA PRESS

El Govern està estudiant quin és el millor procediment i moment per privatitzar Bankia, en la qual l'Estat està present amb una participació del 60,63%. Així ho ha assegurat aquest dimecres la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, durant la sessió de control al Govern del Ple del Congrés en resposta a una pregunta de la diputada Noelia Vera, del grup Units Podem.

  • 1,78€
  • 2,65%

"Estem veient quin serà el millor procediment i moment per a la privatització de Bankia i seguir recuperant així part de les ajudes públiques", ha indicat la titular de la cartera econòmica de l'Executiu de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, ha defensat que l'executiu compta amb un calendari per a la privatització de l'entitat i ha dit que el Govern està "absolutament compromès" amb l'objectiu de tractar de recuperar al màxim les ajudes injectades al sector financer durant la crisi, que van arribar gairebé als 75.000 milions d'euros i dels quals només s'ha recuperat fins ara uns 4.500 milions d'euros, el 6%.

La ministra ha continuat explicant que "l'important" ara és que el creixement arribi a tots els ciutadans, és a dir, que la sortida de la crisi redundi en una millora de la qualitat de la vida de les persones. En aquest sentit, Calviño ha explicat que el pla pressupostari pactat amb Podem i enviat ja a Brussel·les va "a la direcció correcta" i permetrà crear un sistema "més sòlid i just".

Entre altres mesures, el document inclou un augment del tipus efectiu de societats, que ja era una mica superior per al sector financer. "La banca contribuirà més al finançament de les polítiques públiques amb aquesta mesura", ha precisat.

La tributació mínima serà d'un 15% sobre la base imposable positiva de l'Impost de Societats per als grups que tributen en règim de consolidació fiscal i a les empreses no integrades en grups l'import net de la xifra de negocis sigui igual o superior a 20 milions d'euros, no afectant per tant a les pimes. Per a les entitats de crèdit i explotació d'hidrocarburs el tipus de gravamen serà del 18%.

Addicionalment, s'ha previst la creació d'un impost sobre les transaccions financeres, que farà que finalment la contribució sigui fins i tot superior. Aquest gravamen serà d'un 0,2% per a les operacions de compra d'accions espanyoles executades per operadors del sector financer, ha recordat Calviño.

Alhora, la titular d'Economia i Empresa ha subratllat que també és important "protegir la funció dels bancs i del sector financer en el seu conjunt". "Per això, estem treballant en la creació d'una autoritat macroprudencial, perquè l'estabilitat financera del futur està garantida i es pugui evitar una crisi com la de fa uns anys que tant cost ha tingut sobre els recursos públics i la societat en el seu conjunt", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador