• L'entitat va ser intervinguda al març per un desfasament patrimonial amb el seu origen en derivats
ep sebastian albella presidente de la comision nacional del mercado de valores cnmv
CNMV - Archivo

El consell de la CNMV ha acordat la declaració administrativa que possibilita els pagaments corresponents del Fons de Garantia d'Inversions (Fogain) als inversors clients de l'agència de valors Esfera Capital, afectats per la seva situació patrimonial. Aquests abonaments s'efectuaran “en els pròxims dies” fins a un límit de 100.000 euros per titular, indica el supervisor en un comunicat.

El passat 20 de març, la CNMV va intervenir Esfera Capital AV després d'haver estat informada per la pròpia entitat d'un desfasament patrimonial a conseqüència d'una incidència relacionada amb la gestió de les posicions en derivats d'un nombre limitat de clients, que ascendia a prop de sis milions d'euros.

El cap de setmana que va seguir a la intervenció, Andbank España va arribar a un acord d'adquisició amb Esfera Capital Gestión, la part no intervinguda d'Esfera Capital. Aquesta operació 'express' segueix pendent de les aprovacions reguladores pertinents.

No obstant això, Andbank també ha arribat recentment a un acord per a facilitar el trànsit automàtic dels clients i de les seves posicions en fons d'inversió en Esfera Capital a Andbank i MyInvestor, el neobanc del grup andorrà a Espanya, acord del qual, no obstant això, els clients amb operativa de derivats en queden fora, que són precisament els que es mantenen a Esfera Capital.

Noticias relacionadas

contador