jeff-bezos 0
Drew Angerer/Getty Images
180,38$
  • 0,55$
  • 0,31%

El fundador i director executiu d'Amazon, Jeff Bezos, va anunciar aquest dimecres a través d'un missatge al seu perfil de Twitter que ell i la seva dona, MacKenzie Bezos, es divorcien després d'haver estat casats durant 25 anys. L'empresari, amb una fortuna de 137.000 milions de dòlars, segons l'Índex de Multimilionaris de Bloomberg, és l'home més ric del planeta, de manera que el divorci amb la seva dona podria tractar-se de la ruptura més cara de la història.

Els Bezos es van casar el 1993, és a dir, just un any abans de la creació d'Amazon. Des de llavors, el creixement que ha experimentat el gegant del comerç electrònic ha estat de vertigen. De fet, amb un valor de 810.000 milions de dòlars a Wall Street, Amazon ha estat una de les poques companyies del món que ha estat capaç de disputar-li el tron ​​d'empresa més valuosa del món a la colossal Microsoft de Bill Gates.

El responsable d'Amazon va explicar que la separació es durà a terme en termes amistosos. "Seguim sent una família i seguim sent amics estimats", va dir a través de l'esmentada xarxa social. Tot i això, les lleis de l'estat de Washington, on es troba la residència dels Bezos, avalen la divisió a parts iguals del patrimoni generat durant els anys que ha durat el matrimoni. I és que no tot és Amazon. Jeff Bezos també va fundar la companyia espacial Blue Origin i va comprar The Washington Post durant el seu matrimoni de 25 anys amb MacKenzie.

LA DONA MÉS RICA DEL MÓN?

Per tot això, MacKenzie Bezos podria convertir-se de cop i volta en la dona més rica del planeta i arrabassar així el primer lloc a la néta de la fundadora del fabricant de cosmètics L'Oreal, Francoise Bettencourt, qui posseeix una fortuna gens menyspreable de 45.000 milions de dòlars.

No obstant, si el matrimoni no estableix un acord que digui el contrari i, per tant, es produeix un repartiment igual del patrimoni, la fortuna de MacKenzie Bezos ascendiria fins als 69.000 milions de dòlars. Però fins i tot si només rep un 1% dels 137.000 milions, l'esposa del fundador d'Amazon seguiria ocupant els primers llocs del rànquing, segons Bloomberg.

De fet, la majoria de les 66 dones de l'índex Bloomberg de persones més riques del món van pastar milions un cop mort el seu cònjuge o després d'un divorci. Només hi ha sis dones en la llista que han estat les autores de la seva pròpia riquesa, en comparació amb 313 homes que es fan a si mateixos.

UN DIVORCI QUE PREOCUPA ALS INVERSORS

Fins al moment, les accions d'Amazon han caigut aquest dijous un lleuger 1,16%. La majoria dels experts consultats per la CNBC, donen per fet que les possessions del matrimoni es dividirà entre els dos cònjuges i, per tant, gran part de les accions que posseeix Jeff Bezos passaran a ser titularitat de la seva fins ara dona, de manera que la propietat d'Amazon es veurà alterada.

Això podria significar que Amazon podria necessitar trobar una nova estructura per assegurar-se que Jeff Bezos encara posseeix suficient poder de vot amb les seves accions, indica Jordan Neyland, professor assistent de dret a la Universitat George Mason.

ELS ADVOCATS APUNTEN A UN ACORD

Per salvar els seus comptes després de la ruptura, Jeff Bezos hauria venut una part de les seves accions, cosa que podria diluir el seu patrimoni i el seu control en la companyia, segons la cadena nord-americana. Bezos posseeix poc menys de 80 milions d'accions d'Amazon, xifra que el converteix en el màxim accionista amb un 16% de la companyia, d'acord amb els documents reguladors.

Amazon no valdria tant si no fos majorment controlada per Bezos

No obstant això, els advocats que gestionaran el divorci assenyalen que és molt probable que MacKenzie vulgui que la fortuna familiar continuï creixent, i això depèn que Jeff Bezos segueixi sent l'accionista majoritari d'Amazon. Per tant, sembla poc probable que ella busqui un acord que requereixi una venda d'accions que dilueixin el control de Jeff, així com qualsevol reducció de la seva participació en la companyia.

"Hi ha un argument entre els advocats que sosté que la participació d'Amazon no valdria tant si no fos majorment controlada per Bezos, de manera que això afectaria qualsevol acord" que el matrimoni pogués assolir, sosté Jeffrey Fisher, un advocat especialitzat en divorcis que comprometen a grans fortunes.

Noticias relacionadas

contador