ep edificio de el corte ingles del paseo de la castellana
EL CORTE INGLÉS - Archivo

El Corte Inglés llançarà aquest dilluns una nova emissió de bons per un import agregat de principal de 400 milions d'euros amb venciment al 2024, segons ha informat el grup de distribució presidit per Marta Álvarez.

Els fons bruts d'aquesta oferta, juntament amb l'efectiu reconegut en el balanç, s'utilitzaran per a fins corporatius generals, inclosa la cancel·lació o amortització del seu deute en el moment del seu venciment i per a pagar honoraris, comissions i despeses (incloses les comissions dels compradors inicials i les despeses legals, comptables, així com altres comissions i despeses).

En concret, els bons seran obligacions sènior del grup de distribució i estaran garantits per unes certes filials. Els interessos dels bons es reportaran des de la data d'emissió i seran pagables en efectiu a semestre vençut.

El preu de l'oferta i l'import principal dels bons, juntament amb altres condicions, es determinaran en el moment de la fixació del preu de l'oferta d'acord amb les condicions del mercat.

PER SOTA DELS 600 MILIONS INICIALS

L'import d'aquesta nova emissió està per sota dels aproximadament 600 milions d'euros que El Corte Inglés plantejava inicialment. De fet, el grup va realitzar la setmana passada un 'road show' amb l'objectiu de sondejar el mercat i conèixer l'apetit dels inversors.

El Corte Inglés ha tornat al resultat brut d'explotació (Ebitda) positiu en el segon trimestre del seu exercici fiscal (entre l'1 de juny i el 31 d'agost), deixant enrere els 'números vermells' de 510 milions d'euros del resultat net dels tres primers mesos (març, abril i maig) marcats per l'impacte de la Covid-19.

Aquestes pèrdues inclouen unes provisions de 338 milions d'euros, segons explica el grup presidit per Marta Álvarez, que va ressaltar recentment que l'emissió de bons està avalada per la "sòlida" resposta de la companyia durant l'etapa del confinament.

Malgrat tenir durant el primer trimestre la totalitat de les botigues tancades, amb l'excepció de les àrees d'alimentació, El Corte Inglés va aconseguir unes vendes per al negoci 'retail' del 59% de mitjana comparat amb el mateix trimestre de l'any anterior.

Això ha estat possible gràcies al comportament del negoci d'alimentació, que ha crescut més d'un 25%, i a la "forta" demanda a través de la plataforma 'online', amb un creixement de comandes que s'ha multiplicat per cinc.

Al final d'agost, El Corte Inglés comptava, gràcies a la seva política financera, amb una liquiditat de 2.192 milions d'euros, una de les xifres més altes de la seva història, segons ha subratllat el grup, que situava el deute a la mateixa data en 3.266 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador