ep archivo   una representacion de la plantilla de el corte ingles frente al edificio de pintor
EL CORTE INGLÉS - Archivo

El Corte Inglés (ECI) i el seu accionista Primefin, controlat pel xeic qatarià Al Thani, han tancat aquest matí un acord pel qual la companyia de distribució recompra a Primefin la meitat de la seva participació accionarial, que fins avui era de l'11,07 % del capital social.

L'acord, que suposa recomprar el 5,5% del capital per 387 milions d'euros, implica valorar El Corte Inglés en uns 7.000 milions d'euros, en línia amb les últimes operacions corporatives realitzades, i també reconeix drets contractuals de Primefin.

"La recompra de les accions de Primefin, provinents del préstec realitzat en el passat, s'emmarca dins de l'optimització financera de la companyia", ha explicat ECI en un comunicat

"L'operació es realitza sense increment de deute i amb recursos propis, en un moment en què El Corte Inglés ha enfortit la seva situació financera, amb el nivell de deute més baix dels darrers 15 anys. L'operació permet destinar el 5,53% adquirit a reforçar l'autocartera del Grup”, ha afegit.

"Després de l'acord aconseguit entre les parts, Primefin ajustarà els seus drets a les seves noves condicions i es mantindrà com a accionista d'El Corte Inglés amb un 5,53% de participació", ha conclòs el comunicat.

Noticias relacionadas

contador