ep logo de alibaba group
Christian Charisius/dpa - Archivo

Alibaba va millorar en un 124% interanual el seu benefici net atribuït respecte al primer trimestre fiscal de 2019, situant-lo en els 47.591 milions de iuans (5.820 milions d'euros). L'avanç del gegant xinès del comerç electrònic es deu al creixement de les vendes minoristes a la Xina i del negoci en el núvol de la multinacional.

L'empresa asiàtica, durant els tres primers mesos del seu any fiscal, va registrar 153.751 milions de iuans (18.804 milions d'euros) en la seva divisió de negocis, un 33,8% més que en el mateix període de l'any anterior. Els dos pilars fonamentals que han provocat aquest increment han estat la facturació del negoci minorista xinès, amb un augment del 34% i arribant a 101.321 milions de iuans (12.394 milions d'euros) i les vendes al detall en el marc internacional, que van créixer un 26%, fins a 7.012 milions de iuans (858 milions d'euros).

La companyia també ha destacat el progrés de divisió de computació en el núvol, ja que entre abril i juny es va apuntar un creixement interanual del 59%, alçant-se fins als 12.345 milions de iuans (1.510 milions d'euros).

El resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat d'Alibaba en aquest període va augmentar un 31% en comparació amb el primer trimestre de l'exercici precedent, fins a 45.372 milions de iuans (5.549 milions d'euros), mentre que va mantenir estables els marges en un 30%.

"Alibaba va obtenir excel·lents resultats el trimestre passat", va declarar Daniel Zhang, president i conseller delegat d'Alibaba Group, qui va destacar que la companyia "es troba ben posicionada per aprofitar el creixement de la transformació digital en curs, que ha estat accelerada per la pandèmia, tant en el consum com en les operacions empresarials".

Per part seva, la directora financera d'Alibaba, Maggie Wu, va subratllar que el negoci de comerç minorista a la Xina "ha recuperat completament els nivells anteriors al Covid-19 en tots els àmbits, mentre que els ingressos per computació en el núvol van créixer un 59% interanual".

Noticias relacionadas

contador