ep central electrica
EUROPA PRESS

El consum elèctric de les grans i mitjanes empreses va augmentar un 2,5% al ​​juliol respecte al mateix mes de l'any anterior. Així ho revelen les dades de l'Índex Red Eléctrica (IRE), elaborada per Red Eléctrica de España (REE), que han conegut aquest dimecres.

Les cinc activitats amb major consum elèctric són metal·lúrgia, indústria química, indústria d'alimentació, indústria del paper i la de fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics

Desglossat per sectors, el consum industrial es va incrementar un 3,1% i el dels serveis va retrocedir un 0,5%. En el càlcul d'aquestes dades s'han tingut en compte els efectes de la composició del calendari i l'evolució de les temperatures, segons ha explicat REE i se’n fa ressò Europa Press.

Durant els últims dotze mesos, el consum elèctric d'aquestes empreses, corregits els efectes de calendari i les temperatures, va augmentar un 0,2% respecte al mateix període de l'any anterior. Per sectors, el consum de la indústria va repuntar un 0,6% i el dels serveis ha baixat un 1,3%.

Comparat amb juliol de 2016, de les cinc activitats amb major consum elèctric, la demanda de la metal·lúrgia va créixer un 5,8%; la de la indústria química va avançar un 3,9%; la de la indústria de l'alimentació va progressar un 5,4%; la del paper va augmentar un 0,1%, i la de la fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics va pujar un 3,6%.

Les activitats que més van aportar al consum de les grans empreses al juliol van ser la metal·lúrgia, amb un augment del 5,8%; la captació, depuració i distribució d'aigua (25,8%); la indústria de l'alimentació (5,4%); la indústria química (3,9%) i la fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics (3,6%).

L'IRE és un indicador amb l'objectiu de facilitar informació sobre l'evolució del consum elèctric del conjunt de les grans i mitjanes empreses, enteses com aquelles que tenen una potència contractada superior a 450 quilowatts. Les mesures es recullen en més de 23.400 punts al voltant de 13.900 empreses. El consum que representa l’IRE suposa uns 47% de la demanda elèctrica total, corresponent la resta de la demanda a consumidors residencials i altres tipus de consum.

Noticias relacionadas

contador