masmovilcb2

MásMóvil considera raonable, des d'un punt de vista financer, el preu de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) dels fons KKR, Providence i Cinven sobre l'operador espanyol, segons ha expressat el consell d'administració de la companyia de telecomunicacions.

  • 22,50€
  • 0,00%

L'informe elaborat per Goldman Sachs reitera que MásMóvil està valorada en 2.963,57 milions d'euros, a raó de 22,50 euros en efectiu per cada títol, tal com han comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després que l'organisme supervisor autoritzés l'operació i comencés el termini d'acceptació de l'oferta.

En concret, el consell d'administració de Másmóvil ha emès un informe de valoració positiva de l'oferta. Tots els membres hi han votat a favor, a excepció de John Hahn, que representa indirectament els fons de Providence que participen en el consorci que controla a la societat oferent, i ha declinat participar en les deliberacions d'aquest informe i la seva aprovació.

Així mateix, tots els membres del consell d'administració han manifestat la seva intenció d'acceptar l'oferta amb totes les seves accions, a excepció de Rafael Domínguez de la Maza, titular directe de 35.000 accions de la firma i conseller dominical de l'accionista indirecte Indumenta Pueri, titular (a través de Global Portfolio Investments) de 10.831.968 accions representatives d'un 8,25% del capital de la societat.

No obstant això, segons expliquen fonts financeres, "això no significa que no pugui canviar d'opinió i vendre més endavant o durant el procés d'exclusió de la borsa". Així mateix, el consell ha decidit per unanimitat acceptar l'oferta en relació amb les accions pròpies que Másmóvil té en autocartera, que ascendeixen a 348.525 títols, representatives del 0,265% del seu capital social.

El suport del consell arriba després de l'aprovació de la CNMV, que deixa el camí lliure perquè l'OPA es pugui materialitzar. De fet, el mercat ja està reflectint l'alta probabilitat que arribi a bon port, amb la cotització dels últims dies a nivells del preu de l'oferta, segons expliquen fonts del mercat.

El consell de la CNMV va acordar a la fi de juliol autoritzar l'OPA llançada l'1 de juny per Lorca Telecom BidCo, instrument creat pels tres fons d'inversió per a adquirir el 100% del capital social de l'operador, compost per 131.714.565 accions, i que ja va ser admesa a tràmit el 12 de juny.

En un comunicat, la CNMV assenyalava que el consell considerava "ajustats els seus termes a les normes vigents" i considerava "suficient el contingut del fullet explicatiu presentat després de les últimes modificacions registrades amb data 27 de juliol de 2020". Així mateix, considerava que la contraprestació de l'oferta de 22,50 euros per acció està "prou justificada" a l'efecte del que es preveu als articles 9 i 10 del Reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors, i a l'article 137.2 del text refós de la Llei del Mercat de Valors.

EXCLUSIÓ DE BORSA

Segons ha van explicar fonts financeres, amb aquesta aprovació de l'OPA, ael regulador dóna el vistiplau a l'operació i al preu fixat i declara la conformitat amb la intenció manifestada pels fons oferents en el moment de l'anunci de l'operació d'excloure de cotització les accions de MásMóvil. Així, els fons oferents només necessitarien una majoria simple a la junta d'accionistes per poder aconseguir l'exclusió. "Tenint en compte que l'OPA està subjecta a un nivell mínim d'acceptació del 50% de les accions més una, l'exclusió és una cosa que es podria donar per feta", incideixen les fonts.

L'OPA dels fons, que ha estat negociada de manera amistosa amb el consell d'administració i l'equip gestor, compta des del seu anunci amb el suport del 30% de l'accionariat actual, el 21% del qual el formen inversors espanyols i el 9% de Providence. Entre aquests inversors es troben Onchena, que és actualment el primer accionista de MásMóvil amb un 13,2% del capital, així com Key Wolf i Inveready, que en posseeixen un 5,03% i un 2,09%, respectivament.

Després de l'OPA, l'objectiu dels fons és excloure MásMóvil de cotització en Borsa, la qual cosa, asseguren, permetrà a la companyia poder implementar el pla de negoci amb visió a llarg termini sense la pressió de les fluctuacions dels mercats.

Noticias relacionadas

contador