Tesco, retailing, supermarkets, retail
3,10£
  • -0,01£
  • -0,16%

Tesco tot just reacciona en borsa aquest dimecres, un dia en què ha comunicat els seus resultats i en què ha anunciat la marxa del seu conseller delegat el 2020 per motius personals. Respecte als seus comptes, el benefici abans d'impostos de l'empresa va augmentar un 6,7% durant el primer semestre de l'exercici fiscal 2019-2020.

Per als sis mesos que van acabar el 24 d'agost, la major botiga de queviures del Regne Unit va dir que els seus guanys abans d'impostos van ser de 494 milions de lliures en comparació amb els 463 milions de lliures l'any passat. El benefici operatiu ajustat, que exclou els elements excepcionals, va ser de 1.410 milions de lliures esterlines, enfront dels 1.120 milions de lliures esterlines de la primera meitat de l'exercici fiscal previ.

Els ingressos del grup durant el període es van incrementar un 0,6%, fins a arribar als 31.910 milions de lliures esterlines.

El Consell ha declarat un dividend a compte de 2,65 penics per acció, xifra que suposa un increment del 59% respecte a l'exercici anterior.

L'empresa ha assenyalat que es troba en una posició sòlida per generar un creixement sostenible dins de la seva assignació de despeses de capital de 1.100 milions de lliures esterlines a 1.400 milions de lliures esterlines l'any.

Tesco ha anunciat també aquest dimecres que Dave Lewis, actual conseller delegat, deixarà el càrrec l'estiu de 2020. Lewis, que ha dit que aquesta decisió es deu a motius personals, serà substituït per Ken Murphy.

"Les xifres no han decebut i han estat millors del que s'esperava. No obstant això, s'han vist eclipsades per l'inesperat anunci que el CEO deixarà el seu càrrec en breu", assenyala Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Noticias relacionadas

contador