• La companyia donarà feina a més de 17.500 persones durant la fase d'execució del projecte
ep consejero delegadoendesa jose bogas ypresidente borja prado
FERNANDO VILLAR

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha concedit un préstec de 500 milions d'euros a Endesa per donar suport a les inversions necessàries per modernitzar la seva xarxa de distribució a Espanya. Així ho ha confirmat l'entitat en un comunicat, en què assegura que l'acord aconseguit amb aquest organisme permetrà no només millorar la qualitat de subministrament i avançar en la integració de les energies renovables a la xarxa, sinó també "assegurar recursos financers de llarg termini" en condicions competitives.

  • 17,42€
  • -0,74%
Les millores de la xarxa de distribució inclouen la construcció de noves línies de baixa tensió i la substitució de les aèries per cables soterrats

L'objectiu del projecte, que s'implementarà durant els dos propers anys, és millorar la qualitat i eficiència de les seves infraestructures de subministrament elèctric perquè siguin més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, ampliant la xarxa de connexions d'Endesa a fonts d'energia renovable.

L'acord ha estat signat aquest dijous a Madrid pel vicepresident del BEI, Román Escolano, i el conseller delegat d'Endesa, José Bogas, i gràcies a ell les actuacions de millora de la xarxa s'executaran en sis comunitats autònomes: Aragó, Illes Balears , Catalunya, Illes Canàries, Andalusia i Extremadura, uns treballs que requeriran donar feina a més de 17.500 persones durant la fase d'execució del projecte.

La major part de les inversions estaran destinades a realitzar noves connexions d'electricitat produïda a partir d'energia renovable i que permetran a Endesa ampliar la seva xarxa de clients i portar el subministrament elèctric al transport públic. Així mateix, les millores de la xarxa de distribució inclouen la construcció de noves línies de baixa tensió i la substitució de les aèries per cables soterrats, per reduir tant l'impacte mediambiental de les infraestructures com els talls de subministrament provocats per caigudes d'arbres i branques.

El projecte finançat pel BEI permetrà també augmentar l'automatització de les infraestructures elèctriques, millorar el control remot de les subestacions d'Endesa, que comptaran, a més, amb nous sistemes per detectar les fuites i connexions no autoritzades de subministrament. Els cinc centres de control de la xarxa elèctrica de la companyia, situats a Saragossa, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Sevilla i Las Palmas de Gran Canària, estaran preparats per operar en qualsevol punt de la xarxa de distribució.

2,5 MILIONS DE COMPTADORS INTEL·LIGENTS

La renovació tecnològica arribarà també als usuaris gràcies a la instal·lació de més de 2,5 milions de comptadors elèctrics intel·ligents, capaços de facilitar informació per adaptar el consum elèctric a les diferents tarifes horàries.

Durant l'acte de signatura a Madrid, Escolano ha destacat que garantir el finançament necessari per assegurar un subministrament d'energia segur i sostenible és una de les prioritats del BEI. "Per això, ens complau donar suport a aquest projecte de renovació d'infraestructures elèctriques amb un doble objectiu: millorar la qualitat del subministrament i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic mitjançant un sistema elèctric més sostenible", ha assenyalat.

De la seva banda, Bogas ha manifestat que el préstec del BEI contribuirà a "incrementar l'eficiència en les activitats de distribució i a ampliar la capacitat de la xarxa per satisfer la demanda de nous serveis energètics millorant al mateix temps la integració de les energies renovables en el sistema".

Noticias relacionadas

contador