• L'agència de qualificació també ha elevat la nota corporativa a llarg termini del grup energètic italià Enel
Endesa oficinas

L'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) ha revisat la qualificació creditícia d'Endesa a llarg termini de "BBB / perspectiva positiva" a "BBB + / perspectiva estable", alhora que manté la qualificació creditícia d'Endesa a curt termini en "A -2", segons ha informat l'energètica a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 17,06€
  • 0,71%

Una revisió que procedeix de l'informe del Standard & Poor's d'aquest dimecres sobre l'energètica italiana Enel, màxim accionista d'Endesa amb el 70%. L'agència de qualificació elevava la nota corporativa a llarg termini del grup energètic italià Enel d'aprovat a aprovat alt i va mantenir la seva nota a curt termini en notable baix, ha informat en un comunicat.

Alhora, va millorar la qualificació sobre el deute sènior no assegurat del grup d'aprovat a aprovat alt, i la de deute subordinat de bo porqueria a aprovat baix. S&P considera Enel un grup sòlid i s'espera que s'estabilitzi el seu creixement a partir del proper any.

A més, va celebrar a la nota enviada als mitjans el pla estratègic presentat recentment pel grup per 2018-2020, que entre altres coses preveu unes inversions de 24.600 milions, 4.700 milions a Espanya i Portugal. "Enel té previst mantenir les seves inversions en xarxes regulades i renovables i vol simplificar la seva estructura per optimitzar els costos i les inversions en capital (Capex) afegint controls digitals a més actius de la companyia", ha opinat S&P.

També va valorar que "Enel ha demostrat àmpliament la seva capacitat per implementar els seus plans estratègics, administrant el seu deute i la seva liquiditat, i millorant les seves mètriques creditícies". I va reflexionar que la seva simplificació estructural serà positiva perquè Enel actualment opera en països que S&P creu "que presenten un risc més gran" que els competidors del mateix sector.

Noticias relacionadas

contador