ana botin junta accionistas santander 2019
4,75€
  • -0,03€
  • -0,66%

El Banc d'Espanya ha imposat dues multes a Santander com a successor universal de Popular, entitat que va adquirir ara fa dos anys, que ja són fermes en la via administrativa. Es tracta d'una sanció d'1,5 milions d'euros relacionada amb errors en la informació precontractual i una altra de 3 milions per incompliments a la llei relacionats amb compensacions per amortització anticipada.

El supervisor fa així responsable l'entitat que presideix Ana Botín per dues infraccions a diverses normes del Banc d'Espanya, una greu i una altra molt greu, comeses per Popular. La sanció de menor import té a veure amb incomplir una ordre i una circular del supervisor en el lliurament i el contingut preceptiu que ha de contenir la informació precontractual i contractual facilitada als clients, el càlcul de la TAE i el cobrament de comissions per serveis no prestats.

La multa més elevada, la de 3 milions d'euros, es deu al fet que Popular va incomplir la Llei de regulació del mercat hipotecari i la Llei de mesures de reforma del sistema financer en relació amb compensacions i comissions en supòsits d'amortització anticipada i aplicació de clàusules d'arrodoniment del tipus d'interès.

El Banc d'Espanya va obrir els dos expedients que han donat lloc a aquestes multes el 26 d'octubre de 2018, quan Popular ja formava part del Grup Santander, tot i que la inspecció del supervisor va començar el 2014. Les dues multes són ja fermes en la via administrativa, raó per la qual la institució les ha donat a conèixer.

Santander té previst recórrer les dues sancions per la via judicial, atès que considera que es tracta d'una "qüestió heretada" de Popular, entitat que va adquirir el juny de 2017 després del procés de resolució al qual el van sotmetre les autoritats europees, segons informen fonts de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador