guindos bce apie santander
Apie

Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), ha insistit en el missatge llençat pel supervisor quan es va publicar la presumpta implicació de BBVA en l'espionatge a empresaris, autoritats i periodistes a través del Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo. "Aquest cas està judicialitzat i el que diguin els tribunals serà el més rellevant, sens dubte", ha apuntat.

L'exministre d'Economia ha recordat que el BCE ja en el seu moment va demanar "rapidesa i, sobretot, que l'anàlisi forensic fos el més profund possible" i s'ha reafirmat en aquest missatge. "No és un tema que jo estigui còmode o incòmode, els principals interessats són els gestors del banc", ha afegit sobre el tema.

A més, ha apuntat que "el fonamental no és la rapidesa, sinó que es posen de manifest tots els elements que han pogut concórrer en aquesta situació", i ha insistit de nou que el cas està judicialitzat i és aquí on s'han de dilucidar les responsabilitats.

Fa uns dies, en aquest mateix fòrum, el president de BBVA, Carlos Torres, es va limitar a assenyalar que "la investigació és secreta", de manera que no podia donar molta informació sobre el cas. "Estem col·laborant amb la justícia i ho seguirem fent", va afirmar.

Noticias relacionadas

contador