credit suisse 20230315180714
0,82Fr.
  • 0,82Fr.
  • 0,00%

El Banc Nacional Saudita, el principal accionista de Credit Suisse, creu que el pànic desfermat per l'entitat és "injustificat". A més, el president Ammar Al Khudairy ha assegurat que el banc suís no ha sol·licitat assistència financera.

"Crec que és completament injustificat, ja sigui per a Credit Suisse o per a tot el mercat". "Si s'observa com ha caigut tot el sector bancari, malauradament, molta gent només buscava excuses", ha assenyalat durant una entrevista a CNBC.

També ha afirmat que "no hi ha hagut converses amb Credit Suisse sobre la prestació d'assistència". "No sé d'on ve la paraula 'assistència', no n'hi ha hagut cap des d'octubre".

Tot i això, sí que s'ha sabut que Credit Suisse ha demanat prestats 50.000 milions de francs suïssos (50.000 milions d'euros al canvi actual) per enfortir la seva liquiditat i intentar contenir la seva greu crisi financera i la fuita de dipòsits.

A més, el Banc Nacional Saudita ha descartat augmentar la seva inversió després de veure les dificultats que travessa la companyia en els darrers temps. "La resposta és absolutament no, per moltes raons, a part de la més simple, que és la regulatòria i l'estatutària", indicava Al-Khudairy a Bloomberg TV. Actualment posseeix el 9,9%.

Tot l'enrenou a l'entitat helvètic es va desfermar aquesta setmana, quan el banc anunciava que havia trobat "debilitats materials" en els seus processos d'informació financera per als exercicis 2021 i 2022. Encara que, això sí, Credit Suisse fa mesos que salva fronts.

Noticias relacionadas

contador