ep archivo   una mujer pasa junto a la entrada de la sede de credit suisse en madrid espana a 29 de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Credit Suisse ha demanat prestats 50.000 milions de francs suïssos (50.000 milions d'euros al canvi actual) per enfortir la liquiditat i intentar contenir la greu crisi financera i la fugida de dipòsits. Les seves accions es van desplomar aquest dimecres fins a nous mínims històrics després que el seu màxim accionista, el Banc Nacional Saudita, descartés injectar-hi més capital.

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Credit Suisse està prenent mesures decisives per enfortir de forma preventiva la seva liquiditat amb la intenció d'exercir la seva opció de demanar prestat al Banc Nacional Suís (SNB) fins a 50.000 milions de francs suïssos, en el marc d'un Servei de Préstec Cobert, així com un servei de liquiditat a curt termini, que estan totalment garantits per actius d'alta qualitat", ha explicat el banc en un comunicat.

A més, l'entitat ha anunciat "ofertes de Credit Suisse International per recomprar certs títols de deute sènior per fins a 3.000 milions de francs suïssos en efectiu".

També ha anunciat "una oferta pública d'adquisició en efectiu en relació amb deu títols de deute sènior denominats en dòlars nord-americans per una contraprestació total de fins a 2.500 milions. Alhora, ha anunciat una altra oferta pública d'adquisició en efectiu per separat en relació amb quatre títols de deute sènior denominats en euros per una contraprestació total de fins a 500 milions, ambdues ofertes estan subjectes a diverses condicions establertes en els respectius memoràndums d'oferta pública Les ofertes venceran el 22 de març de 2023, subjectes als termes i condicions establerts als documents de l'oferta".

"Les transaccions són consistents amb el nostre enfocament proactiu per administrar la nostra composició general de passius i optimitzar les despeses per interessos i ens permeten aprofitar els nivells de negociació actuals per recomprar deute a preus atractius", ha explicat el banc.

El conseller delegat, Ulrich Koerner, ha assenyalat que “aquestes mesures demostren una acció decisiva per enfortir Credit Suisse, a mesura que continuem la nostra transformació estratègica per brindar valor als nostres clients i altres parts interessades. Donem les gràcies a l'SNB mentre executem la nostra transformació estratègica. El meu equip i jo estem decidits a avançar ràpidament per oferir un banc més simple i centrat al voltant de les necessitats del client”.

INTENTA TRANQUILITZAR ELS INVERSORS

En un intent per tranquil·litzar els inversors, Credit Suisse ha assenyalat que és un banc "d'importància sistèmica global" que "està subjecte a alts estàndards de requisits de capital, finançament, liquiditat i palanquejament".

En aquest sentit, ha assenyalat que la seva ràtio de capital CET 1 és del 14,1%, i que l'ajuda financera de l'SNB enfortirà "encara més la ràtio de cobertura de liquiditat", que actualment "ha millorat fins al 150%".

A més, ha assenyalat que "té una posició conservadora davant dels riscos de tipus d'interès. El volum de valors de renda fixa de durada no és significatiu en comparació de la cartera general de HQLA (actius líquids d'alta qualitat) i, a més, està completament cobert per moviments a les taxes d'interès”.

D'altra banda, ha remarcat que "la cartera de préstecs està altament garantida en gairebé un 90%, amb més del 60% a Suïssa i una provisió mitjana per a l'índex de pèrdues creditícies de 8 punts bàsics a Wealth Management i Swiss Bank".

PROGRÉS SIGNIFICATIU

Finalment, l'entitat ha assenyalat que "ha aconseguit un progrés significatiu cap a aquesta transformació i en un cronograma accelerat per posar les bases del nou Credit Suisse. La seva estratègia inclou accions decisives per reestructurar radicalment la Banca d'Inversió, incloent-hi la sortida substancial del Grup de productes titularitzats, on el banc ja ha aconseguit més del 70% de la reducció d'actius objectiu.

El banc també ha accelerat la seva transformació de costos i està ben encaminat per aconseguir una reducció de la base de costos de 2.500 milions de francs suïssos per al 2025, incloent-hi 1.200 milions el 2023”.

Noticias relacionadas

contador