ep archivo   dana dunne ceo de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo va perdre 24 milions d'euros durant els sis primers mesos del seu exercici fiscal 2023, finalitzat el 30 de setembre, xifra que suposa un 36% menys enfront dels -37,5 milions d'euros. període del 2021.

  • 6,12€
  • -1,45%

El marge sobre ingressos va augmentar un 72%, fins als 289,0 milions d'euros, a causa de l'increment de les reserves d'un 50% i del marge més gran sobre ingressos per reserva d'un 15%, de 29,3 euros per reserva al primer semestre fiscal de l'exercici previ a 33,7 euros per reserva durant el mateix període del present exercici fiscal, a causa principalment de l'increment dels ingressos de diversificació i client clàssic.

Els costos variables es van incrementar un 76% a causa de l'augment de les reserves i els costos variables més grans per reserva d'un 18%, passant dels 24,0 euros als 28,2 euros, principalment per una major inversió en màrqueting (per adquirir membres de Prime) i més despeses comercials (pel major volum de vendes).

Els costos fixos van augmentar 10,1 milions d'euros, principalment a causa de més despeses de personal i honoraris, ambdós associats a la contractació de nous treballadors en línia amb l'estratègia d'incorporar 500 nous treballadors fins al març del 2025, així com per un impacte negatiu de tipus de canvi.

L'EBITDA ajustat es va situar en 7,0 milions d'euros (34,5 milions d'euros si s'hi inclou l'aportació completa de Prime enfront dels 19,4 milions d'euros durant el mateix període de l'exercici fiscal previ).

La despesa per impostos sobre beneficis va disminuir en 5,8 milions d'euros, des d'una despesa d'1,2 milions d'euros a un ingrés de 4,6 milions d'euros.

CONFIRMA PREVISIONS

EDreams ha explicat que el "sòlid exercici continu del negoci" li permet reconfirmar la seva previsió per al març del 2025 d'aconseguir més de 7,25 milions de subscriptors, uns ingressos mitjans per usuari de 80 euros i un EBITDA Cash de 180 milions d'euros.

Durant el primer semestre de l'exercici fiscal 2023, eDreams va augmentar les reserves, arribant-ne als 8,6 milions, xifra que representa un 50% per sobre del mateix període de l'any anterior i un 48% per sobre del període previ a la Covid-19.

En aquest sentit, Dana Dunne, CEO d'eDreams, s'ha mostrat encantat de presentar, de nou, “uns resultats sòlids, que segueixen demostrant que el nostre model de subscripció està trencant el motlle i revolucionant la manera de reservar viatges. L'èxit de la nostra transició d'un negoci basat en les transaccions a un altre, basat principalment en les subscripcions, es reflecteix una vegada més al continu i fort creixement de la nostra base de subscriptors, que ja ha superat els 3,8 milions de membres”.

Noticias relacionadas

contador