ep edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

L'agència de viatges en línia eDreams Odigeo va registrar un benefici net de 5,3 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal 2019, finalitzat el 30 de juny, davant de les pèrdues netes de 6,9 milions d'euros que va anotar l'any passat.

  • 6,51€
  • -1,51%

Així mateix, la companyia va aconseguir un benefici net ajustat de 5,7 milions d'euros en aquest període, xifra un 6% inferior a la de l'any anterior, quan va guanyar 6 milions d'euros, segons ha informat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Registra un fuerte crecimiento de las reservas a través del móvil (+16%), que ya suponen el 37% del total de las reservas de vuelos frente al 32% del año anterior

eDreams Odigeo va tancar el primer trimestre fiscal amb un marge d'ingressos de 134,6 milions d'euros, el que suposa un creixement interanual del 7%. L'empresa ha atribuït aquest resultat gràcies al creixement en reserves, un 1%, i a l'augment "sòlid" del marge d'ingressos per reserva, impulsat per un "molt fort" creixement en els serveis complementaris vinculats als vols i als paquets dinàmics, amb augments del 113% i 96%, respectivament, en marge d'ingressos.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat va descendir un 3%, fins als 26,1 milions d'euros, i va reflectir les inversions que la companyia està fent en el canvi del model d'ingressos, mentre que el benefici net d'explotació (EBIT) va arribar als 19,7 milions d'euros, una millora del 137%.

El conseller delegat d'eDreams Odigeo, Dana Dunne, ha mostrat la seva satisfacció pel rendiment del negoci aconseguit durant el primer trimestre, en línia amb les seves expectatives, mentre la companyia ha prosseguit amb les inversions en el seu nou model d'ingressos.

En concret, ha destacat el creixement estable de les reserves (4% més en vols i un 11% més en productes de vacances), així com l'augment dels serveis complementaris de vols (+113%) i dels paquets dinàmics (+96%), cosa que "demostra clarament que l'estratègia de diversificació d'ingressos està funcionant". "Esperem que aquests canvis en el nostre model d'ingressos redueixin el nostre rendiment financer durant l'exercici fiscal 2019, però milloren en gran mesura el servei ofert als nostres clients, cosa que generarà un creixement sostenible dels beneficis", ha assegurat.

El grup en línia de viatges ha registrat un fort creixement de les reserves a través del mòbil (+16%), que ja suposen el 37% del total de les reserves de vols enfront del 32% del primer trimestre de l'exercici anterior, que ja superen la mitjana del sector.

El marge sobre ingressos de l'activitat de vols ha crescut un 5%, fins a arribar als 107.200.000 d'euros durant el primer trimestre de l'exercici actual, amb una millora del 4% en el marge sobre ingressos per servei. Pel que fa al marge sobre ingressos de productes de vacances va pujar un 18% gràcies a l'augment de les reserves (+6%) i a la millora de l’11% del marge d'ingressos per servei.

CONTRACCIÓ A ESPANYA, FRANÇA I ITÀLIA

Per mercats, la companyia va registrar un descens en els seus enclavaments principals (Espanya, Itàlia i França) a causa de la inversió escomesa i de la transacció a dispositius mòbils. En concret, el marge sobre ingressos als mercats principals van caure un 2%, que es van compensar parcialment per un augment del 8% del marge d'ingressos per reserva d'un 8% gràcies a l'execució de l'estratègia de diversificació aplicada per la companyia.

Per contra, segons explica a l'informe de resultats, a la resta de mercats no principals, les reserves es van incrementar un 12% com a resultat de les inversions realitzades en la diversificació del negoci i dels ingressos. El marge d'ingressos ha augmentat un 19% interanual, fins als 66,7 milions d'euros.

El grup va registrar una posició de caixa de 124.900.000 d'euros, un 28% més en taxa interanual malgrat les inversions realitzades. La ràtio de palanquejament net va disminuir a 3,8 vegades (enfront de 4,2 vegades deute/EBITDA el juny de 2017. Durant l'exercici 2018 ja finalitzat, la companyia va prepagar 10 milions d'euros dels bons en circulació amb venciment el 2021, cosa que ha reduït l'import principal de 435 milions a 425 milions d'euros.

RATIFICA PREVISIONS

Per al conjunt de l'exercici fiscal, la companyia manté les seves previsions, amb un marge sobre ingressos de més de 509 milions d'euros i un EBITDA ajustat de 118 milions d'euros. Pel que fa a les reserves, estimen que es mantinguin planes o decreixin fins a un 4% respecte a l'any fiscal de 2018.

eDreams Odigeo continuarà invertint per accelerar el canvi estratègic del seu model d'ingressos. Una línia estratègica, que com ja ha avançat, afectarà de manera adversa al seu rendiment a curt termini, però amb la qual confia a millorar la seva posició estratègica a llarg termini, tant per a clients com per a accionistes.

"Com a reflex d'aquesta estratègia, esperem un creixement marcadament suau del marge sobre ingressos i una reducció tant de les reserves com l'EBITDA ajustat durant la primera meitat de l'exercici fiscal 2019, amb una millora durant la segona meitat de l'any fiscal", apunta la companyia, que també recorda que els comptes del segon trimestre es veuran distorsionades en termes comparables per un ajust davant la renegociació de contractes amb proveïdors. "La nostra previsió per a l'any fiscal inclou aquests factors i es manté sense variacions", afirma.

Noticias relacionadas

contador