easyjet-renouvelle-son-interet-pour-alitalia

L'aerolínia easyJet preveu reduir les seves pèrdues semestrals (període que acaba el 31 de març) fins als 205 milions de lliures (233 milions d'euros), enfront dels 275 milions d'euros negatius que va registrar un any abans, i ha admès aquest dijous que està "ben situada" per fer front a l'impacte de la pandèmia del coronavirus.

Els ingressos totals per als sis mesos que van acabar el 31 de març van augmentar un 1,6%, fins a 2.380 milions de lliures (2.730 milions d'euros), mentre que la capacitat de seients va caure un 7,6%, la qual cosa va resultar en un augment del 10,2% dels ingressos de l'aerolínia per seient en moneda constant.

Gràcies a l'estalvi de costos, a l'ajornament de la compra de nous avions i a l'augment del deute, el conseller delegat, Johan Lundgren, ha dit que "easyJet està ben posicionada per suportar una aturada prolongada".

L'aerolínia de baix cost espera gastar entre 30 i 40 milions de lliures cada setmana en costos d'operació mentre la flota sigui en terra. Sobre aquesta base, el grup creu que podria resistir fins a nou mesos abans de necessitar recaptar capital.

"Estem contents que easyJet hagi revelat els seus costos en efectiu previstos per als propers mesos; és l'última peça del trencaclosques que els inversors necessitaven per poder avaluar la seva veritable posició. Els resultats són raonablement tranquil·litzadors, encara que el grup espera cremar al voltant de 3.000 milions de lliures en efectiu si el tancament dura nou mesos. Si bé és possible que la flota, o una gran part d'ella, romangui en terra més temps, el grup pot respirar, i els inversors poden prendre una decisió millor informats sobre les seves perspectives", expliquen des de la firma Hargreaves Lansdown.

No obstant això, aquests analistes reconeixen que l'aturada de l'aerolínia la perjudicarà i "danyarà seriosament el balanç en el futur". "Així i tot, si la flota pot tornar a l'activitat enguany, el grup sembla que probablement sobreviurà, i els inversors acolliran de bon grat almenys aquest nivell de certesa", precisen.

Noticias relacionadas

contador