easyjet-a-leve-460-millions-d-euros-via-un-placement-d-actions

L'aerolínia de baix cost easyJet ha recaptat uns 419 milions de lliures (460 milions d'euros) mitjançant una col·locació d'accions per ajudar a reforçar les seves finances després que la pandèmia de Covid-19 hagi devastat la indústria del turisme.

El nou capital ajudarà a augmentar la seva liquiditat fins a uns 3.000 milions de lliures, ha exlicado easyJet, la qual cosa li permetrà sobreviure durant molts mesos més fins i tot si els avions tornen a estar parats una altra vegada, i la col·locarà en una posició forta per fer front a "escenaris de recuperació prolongada". La companyia està caient un 5,5% aquest dijous a la Borsa de Londres.

"Recaptar 419 milions de lliures amb només un 5% de descompte sobre el preu de tancament d'aquest dimecres és tot un assoliment per a easyJet. Caldria haver esperat un descompte molt major donats els grans riscos del sector de les aerolínies actualment", expliquen els experts de AJ Bell.

En opinió d'aquests analistes, omplir el pot de 2.400 milions de lliures de liquiditat que tenia la companyia abans de l'operació "certament posa easyJet en una posició més forta en un moment en el qual està reprenent vols". No obstant això, AJ Bell avisa que, si hi hagués un rebrot important del coronavirus i s'imposessin les nostres restriccions de viatges, easyJet podria veure com la seva situació financera es deteriora ràpidament perquè la seva taxa de consum d'efectiu estimada és de 1.000 milions de lliures per cada tres mesos de permanència en terra.

Els avions d'EasyJet van tornar a l'aire a mitjan juny, però amb un servei mínim. Aquest dijous ha anunciat que reprendrà els vols a París, Barcelona i Milà des de la Gran Bretanya a partir de l'1 de juliol, amb els serveis des de Manchester i l'aeroport de Luton de Londres.

Noticias relacionadas

contador