ep logo duro felguera
CEDIDA

Dimecres de la setmana passada, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) advertia del que estava passant al voltant de Duro Felguera que havia tancat amb èxit la seva ampliació de capital, cosa que fa pensar que se salvarà d'haver de convocar concurs de creditors. No obstant això, la CNMV va voler refredar els ànims del mercat i, en un comunicat gens habitual, ha demanat cautela als inversors a l'hora de prendre decisions respecte al valor.

  • 0,58€
  • 0,69%

La CNMV advertia que el nivell actual de les accions de l'empresa asturiana, que s'ha situat als 0,2005 euros per acció al tancament de la negociació d'aquest dimecres, representa més del 600% del preu d'emissió de les noves accions. Com a confirmació d'aquestes advertències de l'organisme, els títols de Duro s'han desplomat aquest dimarts més d'un 79% fet que dona mostra, un dia més, dels poc fiables que resulten.

Així, el regulador assenyalava que aquest preu d'emissió ha estat pagat pels inversors qualificats que han subscrit durant el període d'assignació discrecional (diferents rondes) i, per tant, no en exercici del dret de subscripció.

En aquest sentit, indicava que els actuals accionistes de l'entitat, que posseeixen un total de 144 milions d'accions, veuran diluïda la seva participació en Duro Felguera "d'una manera molt significativa", com a conseqüència de l'ampliació de capital.

D'aquesta manera, la CNMV explicava que els títols existents de Duro Felguera anteriors a l'ampliació de capital passaran a representar en conjunt el 3% de la nova xifra de capital social de la companyia.

Dilluns passat, la companyia va comunicar que l'ampliació de capital havia estat subscrita en la seva totalitat i va superar el 103% de la demanda, en les tres rondes implementades, cosa que suposa l'emissió de 4.656 milions de noves accions a un preu de 0,027 euros ( 0,01 euros de valor nominal i 0,017 euros de prima d'emissió).

La previsió és que els nous títols emesos després d'aquesta operació d'ampliació de capital comencin a cotitzar el pròxim 2 d'agost.

Noticias relacionadas

contador