ep duro felguera firmacontratobpla fabricacion12 equiposextracciongaspetroleoazerbaiyan
CEDIDA - Archivo

Duro Felguera està estudiant dur a terme ajustos de plantilla. Així ho ha anunciat el conseller delegat de la companyia, José María Orihuela, en una recent conferència amb periodistes. Davant això, els treballadors asseguren que no es quedaran callats, ja que el personal ja està "molt ajustat". Les accions de Duro Felguera es disparen més d'un 30% a la sessió d'aquest dilluns.

  • 0,60€
  • 9,52%

"La reducció del nombre de treballadors ja ha estat important", per la qual cosa si es prenen mesures dràstiques "no ens quedarem callats", afirmen des del comitè d'empresa de Duro Felguera. Demanen que, si finalment es realitza aquest ajust de plantilla que s'ha anunciat, es faci mitjançant baixes voluntàries o prejubilacions, però en cap cas acomiadaments.

Per part seva, des de Duro Felguera diuen que estan "analitzant si és necessària una reestructuració de la nostra estructura fixa" i que aquest ajust de plantilla formaria part de les noves polítiques que està implementant la companyia després de la reestructuració, que va començar l'anterior direcció a causa dels problemes en els quals es trobava, i que la van portar a sol·licitar al 2018 un refinançament bancari.

"Sempre prioritzarem la rendibilitat de la companyia al manteniment d'una plantilla que potser no podem suportar amb la nostra estructura de costos", va dir Orihuela. Al 2019, la companyia d'enginyeria asturiana va obtenir un benefici net de 10,9 milions d'euros, superant els objectius marcats al seu pla estratègic.

L'empresa es troba en un procés de negociació constant amb entitats financeres, amb l'objectiu d'obtenir recursos i avals per a cobrir les necessitats de negoci, ja que la no disposició de la línia d'avals compromesa a l'acord de refinançament, "està dificultant arribar als nivells de contractació prevists en el pla estratègic".

A més, l'empresa ha informat que es troba en un procés de cerca d'inversors industrials amb vocació de permanència, per "reforçar" la posició patrimonial i de tresoreria, i en converses amb totes les parts interessades a fi d'obtenir els suports necessaris en benefici del grup.

Noticias relacionadas

contador