duro felguera portada short

Duro Felguera (+23%) ha anunciat aquest dimecres la seva victòria en el judici que li enfrontava a Samsung en la Cort Internacional de Singapur. Un procediment judicial amb el qual l'enginyeria asturiana espera injectar uns 198 milions d'euros, la qual cosa li permetria esquivar el concurs de creditors.

  • 0,54€
  • -0,18%

Així ho ha anunciat la cotitzada espanyola a través d'un fet rellevant remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Amb tot, la quantitat exacta i l'impacte que té sobre els seus comptes ha estat publicada aquest dimecres per 'El Confidencial'.

El litigi en qüestió que ha enfrontat a Duro Felguera amb la sud-coreana Samsung Electronics gira entorn d'uns 900 milions de pèrdues registrades per l'asturiana en les obres d'un complex australià.

Va ser llavors quan Dur va interposar una sèrie de demandes contra la pròpia Samsung i l'altra empresa que li va encarregar el projecte, Hancock Prospecting, a més dels seus subcontractes.

El contracte en qüestió exigia a Duro el subministrament de tots els equips, a més del disseny, fabricació i lliurament de tot el sistema de maneig.

D'aquests 198 milions d'euros reclamats a Samsung, una part anirà a parar a Duro Felguera i, una altra, als subcontractistes.

Malgrat haver de repartir-la, aquesta quantitat permetrà a l'enginyeria espanyola cobrir els 29 milions d'euros de fons propis negatius que es va apuntar en 2018, la pitjor xifra registrada en tota la història del grup.

Gràcies a aquesta injecció de liquiditat, Duro Felguera espera no haver de recórrer de nou a mètodes com a ampliacions de capital per a evitar la fallida, com la de 125 milions d'euros que va dur a terme l'any passat.

Noticias relacionadas

contador