duro felguera bolsa portada

Duro Felguera ha presentat els seus resultats fins al 31 de juliol d'aquest any. La companyia ha guanyat 150.200.000 d'euros davant les pèrdues d’11,6 milions d'euros de l'any anterior. L'enginyeria asturiana ha ressaltat que durant l'últim mes s'ha produït una ampliació de capital que ha permès l'entrada d'efectiu, per la qual cosa apunta a un canvi de tendència "significatiu".

  • 0,58€
  • -0,51%

Segons ha assenyalat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la conclusió dels processos d'augment de capital i reestructuració del deute financer al juliol han permès a Duro Felguera aconseguir un reequilibri de la seva situació patrimonial i la tornada a una posició positiva en tresoreria.

La companyia, així mateix, va aconseguir el juliol reduir de forma significativa l'evolució negativa de l'EBITDA respecte al primer semestre del 2018. Si bé, durant el mes de juliol aquest va ser negatiu en 4,3 milions d'euros, s'aprecia una tendència de millora respecte al valor mitjà mensual de 8 milions d'euros negatius assolits durant el primer semestre. "Es tracta d'un significatiu canvi de tendència que es confirma durant el tercer trimestre de l'any", assegura la companyia al seu informe de resultats.

L'últim balanç de situació financera de la companyia, tancat el 31 de juliol i auditat per EY, la situació patrimonial al setè mes d'any respecte al desembre del 2017, va passar d'un saldo negatiu de 151 milions d'euros a un balanç positiu de 121 milions.

Aquesta doble operació d'ampliació i refinançament ha portat, a més, "a una millora de la liquiditat i del fons de maniobra" de Duro Felguera, cosa que ha permès la reducció el nivell de deute financer en més de 230 milions d'euros i una millora en la posició de tresoreria que arriba a un import de 157.300.000 al tancament del juliol 2018.

El passat 27 de juliol, Duro Felguera va procedir a una ampliació de capital per import total de 125,7 milions d'euros, i que aquest mateix mes, i una vegada complertes en la seva totalitat les clàusules suspensives, va entrar en vigor l'acord de refinançament, que va afectar 318 milions d'euros de deute i que va suposar la cancel·lació de passiu per 233 milions, la conversió de passiu romanent en préstecs sindicats a cinc anys per altres 85 milions, l'extensió d'avals existents i l'establiment d'una nova línia d'avals per un total de fins a 100 milions d'euros.

La situació d'ingressos i contractació durant els primers set mesos de l'any s'ha vist llastada per la falta d'un balanç sanejat, els problemes de liquiditat experimentats per la companyia i la restricció en la disponibilitat d'avals. Tot això ha provocat un alentiment de l'activitat de la companyia durant els últims mesos que es començarà a revertir després de la formalització de l'ampliació, la millora del balanç i l'avanç dels plans d'acció de reactivació comercial i millora de rendibilitat que s'estan llançant.

En aquesta línia, la contractació el juliol va ser encara reduïda, que va arribar a la xifra acumulada de 53 milions d'euros durant els primers set mesos de l'any, xifra que suposa una reducció significativa respecte al mateix període de l'any anterior. No obstant això, al tancament de juliol de 2018 la cartera de projectes va arribar als 922.900.000, xifra lleugerament inferior als 953.600.000 corresponents al 30 de juny de 2018. Per la seva banda les vendes van ascendir als 255.500.000 d'euros.

Noticias relacionadas

contador