ep duro felguera - sede central en gijon
CEDIDA - Archivo

Duro Felguera ha anunciat aquest dimarts que, sobre la base de l'existència de causes objectives de caràcter econòmic, productiu i organitzatiu, iniciarà un procediment d'ajust de plantilla que afectarà potencialment els treballadors adscrits a diferents societats del grup.

  • 0,54€
  • -0,55%

"De moment, i tal com determina el procediment, s'ha cridat a la constitució de la comissió negociadora, pas previ a l'inici del període de consultes. La societat confia que s'iniciarà un diàleg productiu en què totes les parts es trobin representades" , amb l'objectiu d'arribar a un acord sobre les condicions d'implementació de la mesura, que permetin adaptar la companyia a les seves necessitats presents i als desafiaments del seu pla de futur, així com protegir al màxim el talent que posseeix", ha assenyalat Duro Felguera en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Al mateix comunicat, l'empresa ha volgut subratllar que té "bones perspectives" i que preveu superar "àmpliament" la xifra de 300 milions d'euros en contractació per a l'any 2022, depassant el seu objectiu establert al Pla de Viabilitat (276 milions de euros).

Segons Duro Felguera, la contractació s'està intensificant als darrers mesos després de les dificultats sobrevingudes pel mercat i la situació geopolítica. Actualment la contractació de l'any 2022 és de 144 milions d'euros.

FASE "MOLT AVANÇADA" PER A LA INCORPORACIÓ D'INVERSORS

La companyia ha indicat igualment que està en una fase "molt avançada" per incorporar inversors estratègics privats "amb un projecte de futur i capacitat financera". Segons ha precisat, el grup té signats 'memorandum of understanding' amb una llista curta de socis industrials, projectant una ampliació de capital que millora el seu Pla de Viabilitat. La direcció del grup preveu aquesta entrada de nous accionistes amb l'ampliació de capital "properament".

Amb tot això, Duro Felguera ha dit que gestiona l'optimització de la tresoreria mitjançant mesures internes i a través d'altres vies de finançament per impulsar de forma dinàmica projectes i emprendre decisions d'inversió. Així mateix, està treballant activament en la reducció del deute. Pel que fa al deute financer, des del 29 de novembre del 2021, Duro Felguera ha reduït en 15 milions d'euros el préstec que manté amb les entitats financeres a través del compliment del calendari de les amortitzacions acordades. Addicionalment, la companyia ha reduït l'exposició que les entitats financeres mantenen en línies d'avals per valor de 18 milions d'euros. D'aquesta manera, l'exposició global de les entitats esmentades respecte a Duro Felguera s'ha vist reduïda en 33 milions d'euros des de finals del 2021.

Noticias relacionadas

contador