• L'acord entre les dues companyies opera a Barcelona i Madrid
ep ricardo curras
EUROPA PRESS

DIA està al capdavant de les pujades de l'IBEX 35 aquest dimecres. La cadena de supermercats repunta un 1,8%, i cotitza a 4,29 euros per acció. Aquesta reacció borsària es produeix entre els rumors que la distribuïdora espanyola podria ampliar la seva aliança amb el gegant nord-americà Amazon.

Dia

  • 0,01€
  • -1,55%

Segons publica l'Agència EFE, Diego Sebastià Erice, el director de Comerç Electrònic de DIA ha indicant que "la idea és obrir en alguna ciutat més a part de Madrid i Barcelona". A les dues principals ciutats espanyoles ja es gestionen les comandes rebudes a través del servei de Prime Now d'Amazon i es realitzen entregues "ultraràpides". No obstant això, un portaveu de DIA ha concretat a Bolsamanía que "aquestes declaracions es van realitzar en un àmbit general amb tots els partners, com també és el cas d'ING. La companyia està contenta amb les seves aliances però ni es valora ni es descarta res ara mateix", indica.

El passat 28 de juny, les accions de la companyia van viure un repunt similar quan DIA anunciava l'arribada d'aquest servei a Barcelona. Les dues companyies pactaven incorporar el servei de compra en línia i de lliurament a la ciutat comtal i al seu voltant a través de la botiga virtual que la Plaça de DIA, supermercats de la marca centrats en el producte fresc, té en Amazon Prime Now.

Aquesta ampliació de l'aliança es produïa per "la bona acollida del servei a Madrid", asseguraven al seu comunicat, i la possibilitat d'ampliar-lo a més ciutats apuntaria a un bon comportament des de la seva arribada a Barcelona. Aquesta proposta ofereix als clients de la ciutat comtal un total de 5.300 referències a la seva botiga en línia que estarà oberta els 7 dies de la setmana des de les 8 del matí fins a les 12 de la nit.

EL LÍDER ONLINE DEL SECTOR

Les principals cadenes de supermercats a Espanya lluiten per obrir-se un buit al comerç en línia. El mateix conseller delegat de DIA, Ricardo Currás, va ser molt crític amb el comportament de la seva companyia en la venda en línia. "Hem estat tots uns mantes en el comerç en línia", ha criticat. De la mateixa manera que Juan Roig, president de Mercadona, indicava: "La nostra pàgina web és una merda. Ho diuen els clients i ho diuen els empleats". En aquest context, la guerra per liderar aquest canal esdevé clau.

Per això, l'aliança de DIA amb el líder mundial del comerç electrònic li atorga un avantatge en aquest terreny. La cadena que dirigeix ​​Currás preveu que les vendes del comerç electrònic arribin als 120 milions d'euros el 2020, multiplicant per sis les que té en l'actualitat. La cadena de supermercats ha subratllat que el comerç electrònic suposa "una oportunitat per impulsar el seu creixement" i retallar terreny a Carrefour i Mercadona.

La primera i segona cadena en quota de mercat busquen respondre al moviment de DIA. El gegant de Juan Roig ha lliurat la responsabilitat de donar la volta al servei en línia a la seva filla menor, Joana Roig. Per la seva banda, la cadena francesa va obrir el passat 3 de juliol el Centre d'Innovació de Carrefour (CIC) a Madrid amb el comerç en línia com a principal objectiu.

Noticias relacionadas

contador