ep empleado con mascarilla por coronavirus de los supermercados dia
DIA

Grup Dia planeja escometre més de 1.000 reubicacions a Espanya amb noves obertures de botigues de cara a 2023, al mateix temps que continuarà tancant selectivament un petit nombre de botigues no òptimes cada any, segons ha informat el president de Dia, Stephan DuCharme, en una informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Dia

  • 0,01€
  • 1,50%

"És raonable suposar que una típica botiga nova requereix aproximadament quatre o cinc vegades la inversió d'una renovació, i que s'aconsegueix una recuperació de la inversió en un període inferior a quatre anys, arribant la maduresa de la botiga al tercer any", ha explicat DuCharme, que ha assenyalat que el 'capex' de la companyia continuarà destinat sobretot cap al seu principal mercat, l'espanyol.

La companyia aborda la segona fase de la transformació del seu negoci amb una previsió de vendes netes d'entre 7.000 i 7.500 milions d'euros al 2021, d'entre 7.700 i 8.300 milions d'euros per a 2022 i d'entre 8.700 i 9.300 milions d'euros per a 2023, amb un creixement d'entre el 5% i el 7% per a les vendes comparables entre 2021 i 2023.

DuCharme ja va ressaltar a la presentació de resultats trimestrals que aquesta fase se centrarà en la remodelació de botigues, amb augment de superfície, relocalitzacions, amb tancament de petites unitats i inauguracions de botigues més grosses.

El president de Dia ha explicat a més que els nous conceptes de botiga ara tindran en compte l'entorn posterior a la Covid-19 i incorporaran els aprenentatges i els canvis esperats a l'experiència del sector minorista després de la pandèmia.

"És massa aviat per determinar exactament quan s'implementaran els nous conceptes, però estem planejant que a Espanya comencin a implementar-se el 2021, seguit del Brasil", ha indicat DuCharme, i ha afegit que durant els pròxims tres anys l'estratègia de botiga se centrarà principalment en la reforma dels establiments existents.

Així, aproximadament un terç del parc de les botigues a Espanya serà renovat d'aquí a finals de 2023. "Amb el concepte de botiga adequat, també existeix una oportunitat significativa per invertir en reubicacions i, en menor mesura, en l'obertura selectiva de noves botigues", ha afegit.

"El nostre objectiu és un augment de les vendes del 10 al 20% per cada botiga restaurada l'any següent a la finalització", ha ressaltat el president de Dia.

Així mateix, DuCharme ha explicat que la companyia està invertint en un model de franquícia "enfortit" que proporciona incentius per a les iniciatives que impulsen estàndards més alts de botiga i més focus en el client, la qual cosa al seu torn també contribuirà a un desenvolupament sostenible de les vendes comparables, particularment a Espanya.

"Esperem que el creixement 'Like-for-Like' al llarg del pla permeti a la companyia augmentar la densitat de les vendes en aproximadament un 25%, una millora pertinent des dels nivells de 2019", ha indicat.

Les prioritats immediates inclouen el desenvolupament de la proposta de valor comercial de dia i el nou concepte de botiga basat en les lliçons extretes de la primera fase, els comportaments de consum post-covid-19, així com un major abast dels projectes 'online' i de lliurament ràpid.

Noticias relacionadas

contador