ep mikhail fridman inversor rusola sociedad letterone
LETTERONE - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 0,74%

DIA es dispara a aquestes hores de dimecres a prop d'un 50% sense cap notícia que justifiqui realment aquestes alces brutals i pero que coincideix amb l'arrencada de la seva ampliació de capital. El període de subscripció preferent de l'augment de capital de 605 milions d'euros comença avui. Mikhail Fridman, propietari del 70% de la companyia, ha confirmat el seu compromís de subscripció per un import de fins a 500 milions i ha comunicat aquest mateix dimecres que no demanarà accions del segon tram de l'ampliació i així deixa via lliure als minoritaris.

LetterOne, societat controlada per Fridman, ha precisat que aquesta decisió de no demanar accions addicionals del segon tram de l'ampliació "no altera en res" el seu compromís d'assegurament, que manté "plenament vigent" en tots els termes.

DIA també ha assenyalat avui dimecres que realitzarà un 'road show' amb potencials inversors a Madrid entre avui i demà dijous, i Londres entre el 6 i el 8 de novembre. L'objectiu de la companyia és atraure l'interès de possibles inversors en l'ampliació de capital, ha assenyalat.

Els drets de l'ampliació de DIA estan pujant a aquestes hores més d'un 10%, fins als 0,0352 euros. La fi del període de sucripción preferent de l'ampliació està previst per al 13 de novembre i les noves accions començaran a cotitzar el 2 de desembre.

TRIGARÀ "DIVERSOS ANYS" A TORNAR A L'ANTIGA RENDIBILITAT

Moody's publicava aquest dimarts un informe sobre DIA en què advertia que els problemes de la companyia duraran anys. "Li resultarà difícil recuperar els clients perduts i que s'han emportat altres", assenyalava l'agència, alhora que advertia que "trigarà anys" en recuperar els nivells de rendibilitat de 2017.

La pujada que s'està veient avui DIA és també la conseqüència de la seva actual realitat borsària, ja que la companyia ha passat d'estar a l'BEX a esdevenir una rampoina que cotitza a menys de 0,2 euros, xifra que porta al fet que sigui molt més fàcil moure-la i generar aquests bruscs moviments.

Noticias relacionadas

contador